Ας ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο λέγοντας ότι εδώ στο One of Us αγαπάμε τον Jonah Hill όχι μόνο για το υποκριτικό του ταλέντο, αλλά και για το γεγονός ότι αν υπάρχει ένα ‘καλό είδος’ celebrity εκεί έξω, τότε σίγουρα ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Ο 37χρονος ηθοποιός, που μην ξεχνάμε ότι έχει προταθεί και για Όσκαρ, έχει μιλήσει πάρα πολλές φορές υπέρ του body positivity, έχοντας και ο ίδιος υποφέρει κατά καιρούς από άσχημα σχόλια και διακρίσεις εξαιτίας του σωματότυπού του. Πριν λίγους μήνες είχε αναφερθεί στο γεγονός ότι δεν καταλαβαίνει γιατί τα media άρχισαν να ασχολούνται με το στιλ του αφού έχασε βάρος, καθώς πάντα αγαπούσε την μόδα και ντυνόταν ωραία αλλά κανένας δεν ασχολούνταν μαζί του επειδή ήταν υπέρβαρος. Στην συνέχεια μας έκανε να τον αγαπήσουμε ακόμα πιο πολύ όταν μοιράστηκε μαζί μας πως βρίσκεται επιτέλους σε μία φάση της ζωής του που αγαπάει τα πάντα στον εαυτό και το σώμα του και μάλιστα, για να ‘σφραγίσει’ αυτήν την ευτυχισμένη στιγμή, χτύπησε ένα body positivity tattoo στο μπράτσο του.

Ο Jonah επανάφερε το θέμα στην επικαιρότητα μέσω του λογαριασμού του στο ίνσταγκραμ όπου, με απόλυτη ευγένεια, ζήτησε από τους φαν και τους followers του να αποφεύγουν τα σχόλια γύρω από το σώμα και την απώλεια βάρους του. Συγκεκριμένα, έγραψε: “To ξέρω ότι έχετε καλό σκοπό αλλά θα ήθελα ευγενικά να σας ζητήσω να μην σχολιάζετε το σώμα του. Είτε είναι για καλό ή για κακό, θα ήθελα ευγενικά να σας πληροφορήσω ότι δεν είναι βοηθητικό και δεν με κάνει να αισθάνομαι καλά. Με πολύ σεβασμό.”

Πάρα πολλοί φίλοι του, φαν αλλά και η ίδια του η αδερφή Beanie Feldstein βιάστηκαν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Jonah και να τον συγχαρούν για το ότι προσπάθησε να θέσει τα όριά του online, δηλώνοντας πως δεν θέλει να συμμετέχει σε καμία συζήτηση γύρω από τα κιλά και την εικόνα του, ακόμα και αν αυτή έχει να κάνει με το αδυνάτισμα του. Μας θυμίζει έτσι πως για πολλά άτομα το ‘αδυνάτισες’ δεν είναι κομπλιμέντο και το ότι, όσο διάσημη και αν είναι μία προσωπικότητα, εξακολουθεί να έχει αισθήματα και δεν μπορούμε να λέμε στον καθένα ό,τι θέλουμε, πιστεύοντας ότι δεν θα έχει κάποιο ψυχολογικό αντίκτυπο. Στον δρόμο που χάραξε ο Jonah λοιπόν!

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!