Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και η οικογένειά του, επισκέφτηκαν το προηγούμενο Σάββατο την καθολική εκκλησία του Delaware, όπου βρίσκονται θαμμένοι οι νεκροί συγγενείς του, Nelia Biden, Naomi Biden και ο Beau Biden, που πέθανε το 2015.

Η πρώτη γυναίκα του Biden, Neilia, και η  13 μηνών κόρη του Naomi, σκοτώθηκαν στην διάρκεια των γιορτών τον Δεκέμβριο του 1972 σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, λίγο καιρό μετά την εκλογή του ίδιου για την Γερουσία των ΗΠΑ. Οι δύο γιοί του ζευγαριού, Beau και Hunter, που ήταν τότε 4 και 3 ετών, βρίσκονταν κι εκείνοι μέσα στο αυτοκίνητο και είχαν τραυματιστεί σοβαρά.

Όπως είχε πει ο ίδιος σε κάποια παλιότερη ομιλία του, “Καταλαβαίνεις ότι κάτι κακό έχει συμβεί από τον τόνο της φωνής του άλλου στο τηλέφωνο. Το νοιώθεις στο πετσί σου: Κάτι κακό έχει συμβεί.” Το κακό για την οικογένεια του νεοεκλεγέντα τότε γερουσιαστή Biden, συνέβη όταν η γυναίκα του και τα τρία τους παιδιά είχαν βγει για να ψωνίσουν ένα έλατο για να στολίσουν για τα Χριστούγεννα. Ο ίδιος μάλιστα χρειάστηκε να πάρει τον καθιερωμένο όρκο για την θέση αυτή από το νοσοκομείο όπου βρισκόταν για να παρακολουθεί την ανάρρωση των παιδιών του.

Στην επέτειο λοιπόν αυτού του τραγικού γεγονότος, που σημάδεψε την ζωή όλων τους, ο Πρόεδρος Biden που είναι πλέον 79 ετών, επισκέφθηκε το κοιμητήριο του St. Joseph της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας του Delaware, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου που συνόδευσαν την προεδρική αυτοκινητοπομπή.

Τον συνόδευσαν επίσης τα μέλη της οικογένειάς του, η σύζυγός του Δρ. Jill Biden, ο γιός του Hunter, η κόρη του Ashley και τα εγγόνια του.

Ο γιός του Beau, που πέθανε από καρκίνο στον εγκέφαλο το  2015 σε ηλικία 46 ετών, βρίσκεται επίσης θαμμένος στο ίδιο κοιμητήριο. Μετά την συγκινητική αυτή στιγμή, επέστρεψαν στο σπίτι τους στο Delaware, όπου το προεδρικό ζευγάρι περνάει συνήθως τα Σαββατοκύριακα του.

Ο Biden παντρεύτηκε την δεύτερη γυναίκα του Jill το 1977 και το ζευγάρι απόκτησε την κόρη του Ashley το 1981.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!