Είναι γνωστή η ευαισθησία του Joaquin Phoenix για το περιβάλλον και την προστασία του. Ο ίδιος είναι vegan. Πέρσι, που με το Joker ήταν υποψήφιος για όλα τα βραβεία, πήγε σε όλες τις τελετές φορώντας το ίδιο κοστούμι. Όταν κέρδισε το Oscar Α’ Αντρικού Ρόλου, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του λόγου του στο να μιλήσει για την ισότητα, τα δικαιώματα των ζώων και τους τρόπους που το ανθρώπινο είδος “ξεζουμίζει” τον φυσικό κόσμο και φέρεται σαν να είναι το κέντρο του σύμπαντος. 

Ωστόσο, παρά τη σημαντική θέση που έχει στη ζωή του ο περιβαλλοντικός ακτιβισμός, έχει αποφασίσει να μην τον επιβάλλει στον γιο του, River. Πριν μερικές μέρες ο ηθοποιός έδωσε μία σπάνια συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα The Sunday Times. Εκεί αναφέρθηκε σε ένα επίσης σπάνιο γι’ αυτόν θέμα συζήτησης, στον γιο του με τη Rooney Mara. Συγκεκριμένα, στο αν σκοπεύει να τον μεγαλώσει ως vegan. 

Η απάντησή του είναι 100% όχι. Ο λόγος; Η λογική που θα έπρεπε να έχει κάθε γονιός. Ο ηθοποιός δεν θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να επιβάλλει στο παιδί του τις δικές του απόψεις. Ελπίζει τελικά και αυτό να ακολουθήσει την ίδια διατροφή, αλλά επειδή το επέλεξε, όχι επειδή οι γονείς του δεν του άφησαν περιθώρια να κάνει το αντίθετο.

Βέβαια, ξεκαθαρίζει ότι αυτό δεν σημαίνει πως θα του κρύψει την πραγματικότητα πίσω από την κρεατοβιομηχανία. Εξηγεί ότι δεν σκοπεύει να του μάθει ότι το Happy Meal είναι πράγματι καλή διατροφική επιλογή και ότι θα του δώσει χαρά. Και εξηγεί ότι δεν θα του κρύψει ότι όλα τα χαριτωμένα ζωάκια της φάρμας στα παιδικά βιβλία βρίσκονται στην φάρμα, για να καταλήξουν να γίνουν hamburger. “Δεν θα διαιωνίσω το ψέμα, αλλά ούτε και θα τον πιέσω να γίνει vegan. Θα τον υποστηρίζω. Αυτό είναι το σχέδιο μου”.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!