Ο James Franco, αυτός ο ταλαντούχος ηθοποιός που μας έχει συνεπάρει με τις ερμηνείες του πολλές φορές στο παρελθόν, είναι άλλος ένας από τους άνδρες που έχουν αντιμετωπίσει σοβαρές κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης το τελευταίο διάστημα. Προστέθηκε σε αυτήν την απεχθή λίσυα όταν πέντε φοιτήτριες της δραματικής σχολής που διατηρούσε, τον μήνυσαν για απρεπή συμπεριφορά.

Μόλις πριν λίγους μήνες αναγκάστηκε να έρθει σε δικαστικό συμβιβασμό με τα θύματα και να πληρώσει 2.2 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση. Η κατηγορίες που αντιμετώπισε ήταν ότι αυτός και οι συνεργάτες του εξανάγκαζαν τις φοιτήτριες της σχολής Studio 4, να συμμετέχουν σε άσεμνες ερωτικές σκηνές on camera, για δική τους, προσωπική “απόλαυση”. Η διαστροφή μπορεί να πάρει πολλές μορφές και τα άτομα με οποιαδήποτε εξουσία ή αυθεντία έχουν τον τρόπο να εφευρίσκουν τρόπους να ταπεινώνουν τα θύματά τους, σε μια δήθεν διδακτική διαδικασία, το έχουμε δει δυστυχώς να συμβαίνει άπειρες φορές. Οι κοπέλες μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι η σχολή αυτή υπήρχε, απλά και μόνο για να μπορούν ο Franco και οι συνεργάτες του να εκμεταλλεύονται νέες γυναίκες.

Η συγκεκριμένη σχολή φυσικά και έκλεισε μετά από τον ντόρο που δημιουργήθηκε και την αναμενόμενη κατακραυγή. Τον Ιούνιο του 2021, ο Franco πλήρωσε 2,235,000 δολάρια ως συμβιβασμό, με τα 894,000 από αυτά να πηγαίνουν στις μηνύτριες και το 1,341,000 να μπαίνουν σε ένα κοινό ταμείο για τα υπόλοιπα μέλη της μηνυτήριας ομάδας.

Ο ίδιος δεν είχε μέχρι στιγμής κάνει καμία σχετική δήλωση. Αυτή του την σιωπή την έσπασε στο podcast “The Jess Cagle”, του SiriusXM, όπου και μίλησε ανοιχτά για τις κατηγορίες και το ιστορικό του με τους εθισμούς. Ας δούμε τι είχε να πει για τον εαυτό του:

Το 2018, έγιναν κάποιες καταγγελίες σε βάρος μου, σε κάποιο άρθρο που γράφτηκε για μένα. Εκείνη την στιγμή σκέφτηκα μόνο, “Θα κάνω ησυχία. Θα κάνω παύση.” Δεν μου φαινόταν ότι ήταν η σωστή στιγμή να πω το οτιδήποτε. Υπήρχαν άνθρωποι που ήταν θυμωμένοι μαζί μου και χρειαζόμουν να ακούσω τι είχαν να πουν.”

Συνέχισε λέγοντας ότι έχει ξεκινήσει να δουλεύει με τον εαυτό του μετά τις κατηγορίες αυτές και ότι έχει υποβληθεί σε θεραπεία για την χρήση ουσιών που τον βοήθησε με τα θέματα που είχε γενικότερα.

Κάνω πάρα πολλή δουλειά εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια. Βρισκόμουν από πριν σε ανάρρωση από τον εθισμό μου σε ουσίες.” είπε. “Είχα κάποια θέματα που έπρεπε αν αντιμετωπίσω, που είχαν επίσης να κάνουν με τον εθισμό. Έτσι χρησιμοποίησα την διαδικασία ανάρρωσής μου για να αρχίσω να εξετάζω και αυτό μου το κομμάτι και να αλλάξω το ποιος ήμουν τότε.”

Ο Franco μίλησε επίσης και για τις δηλώσεις που έχει κάνει σχετικά με το θέμα ο παλιός του φίλος και συνεργάτης Seth Rogen, ότι δηλαδή δεν έχει σκοπό να ξαναδουλέψει μαζί του. Είπε ότι η στάση του ήταν σωστή και ακριβής και ότι δεν θέλει ο φίλος του ή οποιοσδήποτε άλλος να χρειαστεί να λογοδοτήσει για τις δικές του πράξεις.

Δες τις δηλώσεις του, αν θέλεις, εδώ: