“Δέχθηκα πολύ μικρός σεξουαλική παρενόχληση, έπρεπε να παλέψω με το πρώτο θεριό που ήταν ο φόβος”, είπε χωρίς περιστροφές ο Γιώργος Χρυσοστόμου

Είναι πολύ ανακουφιστικό να βλέπεις νέους και καταξιωμένους ανθρώπους να μιλούν ανοιχτά για θέματα τόσο προσωπικά όπως η όποια παρενόχληση ή τα προβλήματα ψυχικής υγείας. Αυτό έκανε ο Γιώργος Χρισοστόμου σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή “MEGA Καλημέρα” και την Ελένη Μουστάκη και μίλησε για όλα όσα ίσως βιώνουν πολύ από εμάς και δυσκολεύονται να διαχειριστούν.

Όπως είπε ο ίδιος, θεωρούσε ότι στην ηθοποιία θα έβρισκε την διέξοδο που επιθυμούσε.

“Στην πέμπτη δημοτικού αποφάσισα να φύγω από τη Ρόδο, έφυγα στα 18 για ευνόητους λόγους. Είδα ότι δε μου ταιριάζει το πλαίσιο του ξενοδοχοϋπαλλήλου. Αν ήμουν ιδιοκτήτης ξενοδοχείου θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Είμαι από αγροτική οικογένεια, μεγάλωσα σε ένα χωριό, βρήκα σαν διέξοδο και από το σπίτι και από το νησί, να δουλέψω στο θέατρο. Είπα σε αυτή τη δουλειά θέλω να ζήσω χωρίς φόβο, έτσι πήγα με δυο βαλίτσες στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα. Η συμφωνία με τους δικούς μου ήταν να μην χρειαστεί να πληρώσουν εκείνοι, έτσι η κρατική σχολή ήταν μονόδρομος, όπως και έγινε.”

Δεν άντεχα να πηγαίνω με τρόμο στη δουλειά μου και έφυγα και μου είπε η Μαρία Καβογιάννη “πώς βρήκες το θάρρος να το κάνεις;”. Έχω φύγει από δύο παραστάσεις, δε θα τριτώσει, το διαχειρίζομαι”, είπε αρχικά ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί ο Γιώργος Χρυσοστόμου είπε: “Δέχθηκα πολύ μικρός σεξουαλική παρενόχληση, έπρεπε να παλέψω με το πρώτο θεριό που ήταν ο φόβος, τότε μου είχαν πει ότι αν δεν ενδώσεις δε θα συνεχίσεις στο θέατρο. Το αντιμετώπισα με κουβέντα – έκρηξη και πήρα τη συγγνώμη μου (υποτίθεται)”.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε αν έχει κάνει ψυχοθεραπεία και εκείνος απάντησε:

“Έχω κάνει ψυχοθεραπεία για τα πάντα, θεραπεία θεωρώ και τη γιόγκα και τη γυμναστική. Προς την αυτοβελτίωση οδηγήθηκα γιατί κάποιες μέρες ξυπνούσα κι έλεγα “ωχ Θεέ μου” αντί να λέω “τι ωραία!”. Πρακτικά πάλευα με την κατάθλιψη, ήταν τα πράγματα λίγο πιο γκρι. Η δουλειά τη νύχτα ήταν μαγευτική, μετά γοητευτική και κουραστική τα τελευταία 5 χρόνια. Επειδή δούλευα νύχτα, μου άφησε κουσούρια, δεν μπορώ να κοιμηθώ πριν τις 5.30. Στη 01.00 η ώρα ξυπνάνε τα πάντα, είναι βασανιστήριο. Έχω ψυχαναγκασμούς. Μου αρέσει να είναι τακτοποιημένο το σπίτι, παλιότερα δεν έπρεπε να υπάρχει φύλλο γύρω από τη γλάστρα”.

Συνέχισε εξηγώντας ότι αναγκάστηκε να δουλεύει σε νυχτερινές δουλειές διότι από την δουλειά του ηθοποιού, υπήρχαν εποχές που έβγαζε ελάχιστα χρήματα.

“Μία εποχή έπαιρνα 200 ευρώ τον μήνα από το θέατρο. Τώρα είναι μαγεία να συνεργάζομαι με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Ήξερε ακριβώς τι ήθελε από τον καθένα”, είπε κλείνοντας.

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!