Πριν από περίπου έναν μήνα, ο Γιώργος Χρανιώτης είχε αποκαλύψει στο Dot. ότι στα 20 του είχε δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από σκηνοθέτη. Συγκεκριμένα, εκείνος προσπάθησε να τον πείσει να προχωρήσει σε σεξουαλική επαφή μαζί του και ο ηθοποιός τον απώθησε. Τώρα, μιλώντας στην εκπομπή Κυψέλη, εξήγησε ότι θεωρεί πως η σωματική του διάπλαση ήταν εκείνη, που τον βοήθησε τότε να γλιτώσει και να μην αποκτήσει μία τραυματική εμπειρία. Μάλιστα, υπογράμμισε και ότι ο ίδιος πήρε εκείνη την στιγμή την απόφαση να μην ενδώσει και να μη συμβιβαστεί.

“Δεν είχα κάποια λεκτική, σεξουαλική κακοποίηση στην καριέρα μου, αλλά θα μπορούσα να έχω. Όλα ήταν πάρα πολύ μπροστά μου. Δηλαδή απλώς, έχω πει και στη μητέρα μου κάποια στιγμή, που συζητούσαμε για κάποιο θέμα, ήμουν λίγο χειροδύναμος, ήμουν ανεπτυγμένος σωματικά, οπότε το ‘όχι’ μου είχε άλλο αντίκτυπο από ένα παιδάκι, που μπορεί να είναι 18 χρονών και ενδεχομένως να είναι πιο θυληπρεπές από εμένα ή πιο αδύναμος, και σωματικά, αλλά και συναισθηματικά. 

Δεν οφείλουν όλοι οι άνθρωποι να είναι πολεμιστές. Εγώ είχα μία πιο πολεμική αντιμετώπιση, αλλά δεν θα πω ότι έτσι πρέπει να είμαστε όλοι. Το είχα πει στη μητέρα μου ότι ‘Ξέρεις θα μπορούσαν να μού είχαν συμβεί κάποια πράγματα κι εμένα στα 20 μου, αλλά δεν μού συνέβησαν, επειδή ήμουν κάθετος και μάλλον και 1,81 ύψος και 80 κιλά’. Σε ένα άλλο παιδί ή ένα κορίτσι, που τα κορίτσια είναι πιο αδύναμα, τουλάχιστον σωματικά, από εμάς είναι πολύ κατανοητό τι θα μπορούσε να έχει συμβεί.

(…) Θυμάμαι πολύ καλά τι σκεφτόμουν. Ότι θα κάνω παραχωρήσεις σε αυτή τη δουλειά, αλλά άλλου είδους παραχώρηση αποφάσισα εκείνη την στιγμή, την ιερή αυτή στιγμή, ότι δεν θα την κάνω. Οπότε ήταν πολύ ωραία, πολύ σημαντική στιγμή”.

Η δήλωσή του εννοείται ότι αφορά τη δική του προσωπική εμπειρία. Αφήνει, ωστόσο, δύο προβληματικά ανοιχτά σημεία, όταν κάποιος την ακούει. Από τη μία, βάσει της λογικής ότι αν έχεις δυνατή σωματική διάπλαση δεν θα κακοποιηθείς, ακυρώνει τις εμπειρίες πολλών ατόμων, που έχουν υπάρξει θύματα κακοποίησης, παρά το πόσο ψηλοί, μυώδεις και γενικά ογκώδεις ήταν. Είναι σαν να λες ότι ή κάπως μάλλον τότε έφταιγαν και οι ίδιοι ή ότι ίσως και να μη λένε αλήθεια. Όταν γνωρίζουμε ότι ο Terry Crews και ο  Matthew McConaughey έχουν καταγγείλει σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση, είναι παράλογο να μιλάμε για τη σωματική διάπλαση ως ασπίδα κατά της κακοποίησης. 

Από την άλλη, έχουμε την υποσημείωση του ηθοποιού. Το γεγονός ότι θέλησε να αναφέρει πως την στιγμή της σεξουαλικής του παρενόχλησης πήρε την απόφαση ότι δεν θα κάνει τέτοιους συμβιβασμούς και δεν θα ενδώσει στο αίτημα για σεξουαλικές πράξεις του σκηνοθέτη. Δεν είναι, όμως, αυτή η δήλωση επικίνδυνη; Δεν αφήνει ανοιχτό το παράθυρο σε κάποιον να πει ότι τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης μπορούσαν να έχουν αρνηθεί και να φύγουν, ότι είχαν την επιλογή, αλλά επέλεξαν να μην την πάρουν; Η απάντηση είναι ναι. Οπότε γι’ ακόμα μια φορά καταλήγουμε στο ότι καλό θα ήταν τα πρόσωπα με δημόσιο λόγο να σκέφτονται λίγο παραπάνω τις συνέπειες πριν μιλήσουν, τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τη διατύπωση του λόγου τους.