Το αστέρι των Milwaukee Bucks και εθνικός μας σταρ Γιάννης Αντετοκούνμπο, ονομάστηκε αθλητής της χρονιάς από το δημοφιλές ανδρικό περιοδικό GQ για το τεύχος “Άνδρες της Χρονιάς 2021”, που κυκλοφόρησε την Τρίτη.

Ο Γιάννης μίλησε στο περιοδικό για την γέννηση του δευτέρου παιδιού που απέκτησε πρόσφατα με την σύντροφό του Mariah Riddlesprigger, όπως και για την απίστευτη προσωπική του ιστορία που τον έφερε από τις γειτονιές της Αθήνας και την φτώχια, στην κορυφή του μπασκετικού κόσμου της Αμερικής και στο απόγειο της δόξας του.

Στο ίδιο άρθρο καταγράφεται η πορεία του στο πρωτάθλημα του NBA, που έφερε στην ομάδα τον τίτλο του νικητή και έκανε τον ίδιο έναν ζωντανό θρύλο του NBA. Περιγράφεται μάλιστα ότι ο Γιάννης τραυματίστηκε προκειμένου να εξασφαλίσει τον τίτλο για τους Bucks, που είχαν να κερδίσουν τίτλο πρωταθλήματος για 40 χρόνια. Ο 26χρονος σταρ εξήγησε επίσης ότι ο θάνατος του πατέρα του το 2017 και η πίεση από την ένταση του πρωταθλήματος τον καταπόνησαν εξαιρετικά, η γέννηση όμως των παιδιών του τον βοήθησε ώστε να ανταπεξέλθει σε όλα αυτά τα ανάμεικτα συναισθήματα.

“Χρειάστηκε να υπερβώ τα όριά μου, να μείνω μόνος με τον εαυτό μου, να κλάψω και τελικά να συνειδητοποιήσω ότι χρειάζομαι βοήθεια”, είπε στην συνέντευξή του στο GQ, ενώ κρατούσε το νεογέννητο παιδί του στην αγκαλιά του.

Ο MVP και η σύντροφός του Riddlesprigger, ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι το όνομα του νεογέννητου παιδιού τους θα είναι Maverick Shai Antetokounmpo και ότι έχουν σκοπό να συγκεντρώσουν πάνες από τις 14 έως τις 21 Νοεμβρίου για να βοηθήσουν οικογένειες του Wisconsin που έχουν ανάγκη βρεφικών ειδών.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξής του ο Γιάννης έθιξε και το θέμα της παραμονής του στους Bucks κι ενώ δεν είπε ότι έχει σκοπό να φύγει από την ομάδα κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον, δεν έκλεισε όμως και την πόρτα τελείως σε αυτήν την πιθανότητα. Όπως είπε ο ίδιος, “Η πρόκληση ήταν να φέρουμε το πρωτάθλημα εδώ και το κάναμε. Ήταν δύσκολο, αλλά το κάναμε. Αγαπώ τις προκλήσεις. Ποια θα είναι λοιπόν η επόμενη πρόκληση; Η επόμενη πρόκληση μπορεί να μην είναι εδώ.”

Δεν είναι ότι δεν αγαπάει το Milwaukee, όπως είπε, αλλά δεν του αρέσει όταν τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται εύκολα για εκείνον. “Εγώ και η οικογένειά μου αποφασίσαμε να μείνουμε εδώ, σε αυτήν την πόλη που μας έχει φερθεί τόσο καλά. Για την ώρα.” είπε. “Σε δύο χρόνια αυτό μπορεί να αλλάξει. Είμαι εντελώς ειλικρινής μαζί σου. Θέλω πάντα να είμαι ειλικρινής. Αγαπώ αυτή την πόλη και την κοινότητα. Θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ.”

Ο εκπρόσωπος του Γιάννη, ενώ έκανε ότι μπορούσε για να μειώσει τις εντυπώσεις από αυτές του τις δηλώσεις, δεν απέκλεισε την πιθανότητα να φύγει σε μερικά χρόνια.