Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Elliot Page έκανε ένα μεγάλο προσωπικό βήμα. Έκανε coming out ως τρανς άντρας. Τώρα, μόλις τρεις μήνες μετά, γράφει ιστορία όντας ο πρώτος τρανς άντρας, που μπαίνει στο εξώφυλλο του περιοδικού Time. Κεντρικός τίτλος: “Είμαι πλήρως αυτός που είμαι”.  

Το εξώφυλλο, φυσικά, συνοδεύτηκε από συνέντευξη του ηθοποιού. Σε αυτήν αναφέρθηκε κυρίως στο coming out του και σε όλα τα συναισθήματα που το περιέβαλαν. Λίγο πολύ, κάθε του δήλωση θα καθρεφτίσει την ψυχολογία κάθε τρανς ατόμου, που θα τη διαβάσει. Κατ’ αρχάς, απάντησε στο “γιατί τώρα”, “γιατί μέσα στην πανδημία”. Ο λόγος είναι πολύ απλά, ότι η ίδια η πανδημία και τα lockdowns τον οδήγησαν έμμεσα στο να αποδεχτεί τον εαυτό του και να πει σε όλο τον κόσμο ποιος πραγματικά είναι. “Είχα πολύ χρόνο μόνος μου να επικεντρωθώ πραγματικά στα πράγματα, που νομίζω ότι με πολλούς τρόπους υποσυνείδητα αγνοούσα. Μπορούσα επιτέλους να αποδεχτώ ότι είμαι τρανς και να αφήσω τον εαυτό μου να γίνει ολοκληρωτικά αυτός που είμαι”, ανέφερε.  

© Wynne Neilly / TIME

Πώς αισθάνεται τώρα; Η απάντηση σε καμία περίπτωση δεν είναι μονόπλευρη. Είναι, όμως, η ίδια που θα σου δώσει η πλειοψηφία των τρανς. Από τη μία, είναι ενθουσιασμένος που μπορεί να είναι πλέον ο εαυτός του και αισθάνεται βαθιά ευγνωμωσύνη που τα κατάφερε να φτάσει σε αυτό το σημείο. Από την άλλη, δεν μπορεί να αποφύγει τον φόβο και το άγχος, που προκύπτουν από μία σταθερά τρανσφοβική μερίδα της κοινωνίας, αλλά και από την αντι-τρανς ρητορική και πολιτική, που ήταν αυξανόμενη την περίοδο προεδρίας του Donald Trump 

Ο Page πήρε στην πλειοψηφία πολλά μηνύματα αγάπης και στήριξης μετά το coming out του. Ωστόσο, μέρος των φόβων του επαληθεύτηκαν, αφού έλαβε και σχόλια μίσους και αμφισβήτησης του κατά πόσο ο ίδιος κατανοεί την ταυτότητα φύλου του. Η απάντησή του; “Οι τρανς άνθρωποι είναι αληθινοί. Ξέρουμε ποιοι είμαστε. Οι άνθρωποι κολλάνε σε αυτές τις ΄σφιχτές’ ιδέες τους, γιατί τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς. Αν μπορούσαμε, όμως, να γιορτάσουμε όλες τις υπέροχες πολυπλοκότητες των ανθρώπων, ο κόσμος θα ήταν ένα πολύ καλύτερο μέρος”.  

© Wynne Neilly / TIME

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!