Ο Dax Shepard πέρασε μεγάλο μέρος της νεανικής του ηλικίας μέσα σε εθισμούς, με τους βασικότερους να είναι στο αλκοόλ και την κοκαΐνη. Ωστόσο, όταν το πήρε απόφαση, κατάφερε να περάσει 16 χρόνια 100% καθαρός. Πρόσφατα, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Είχε ένα ατύχημα με τη μοτοσυκλέτα, κατά το οποίο έσπασαν πολλά από τα κόκαλα του ενός χεριού του. Οι γιατροί του έγραψαν οπιοειδή για τον πόνο, από τα οποία έπρεπε να παίρνει μέχρι δύο την ημέρα. Σύντομα, όμως, άρχισε να εθίζεται σε αυτά. Αύξανε μόνος του τη δοσολογία και κατέληξε να παίρνει μέχρι οχτώ τη μέρα.  

Στα 16 χρόνια, που ήταν καθαρός, είχε μάθει ότι το να κρύβεις πράγματα και να λες ψέματα μόνο πίσω μπορεί να σε πάει. Όχι μόνο στις σχέσεις σου, αλλά και στην ίδια την προσπάθειά σου να ορθοποδήσεις ξανά. Αυτός ήταν και ο λόγος που, παρά τον φόβο και την ντροπή του, αποφάσισε σχεδόν αμέσως να μιλήσει ανοιχτά για την υποτροπή του. Τόσο στο κοινό, όσο και στην οικογένειά του. Και είδε και τα δύο να του βγαίνουν σε καλό.  

Η ανακοίνωση στο κοινό του

Ο Shepard ανακοίνωσε στον κόσμο ότι υποτροπίασε μέσω του προσωπικού του podcast. Εκεί εξήγησε ότι τα τελευταία 16 χρόνια είχε κάνει τη νηφαλιότητά του όλη του την ταυτότητα. Και ότι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ήταν όλοι εκείνοι οι άνθρωποι, που του έστελναν μηνύματα για το δικό τους ταξίδι στην απεξάρτηση. Φοβόταν, λοιπόν, ότι θα χάσει αυτή την σχέση με τον κόσμο.  

Ωστόσο, είδε ότι αυτό δεν συνέβη. Αντιθέτως, πήρε ακόμα περισσότερη αγάπη και ο κόσμος τον ένιωσε πιο κοντά του, τώρα που είδε ότι ο δρόμος του δεν ήταν τόσο εύκολος και τέλειος, όσο τον παρουσίαζε. Με έναν τρόπο, τώρα απελευθέρωσε και τον εαυτό του από την υποχρέωση, που είχε θέσει στον εαυτό του, να δείχνει τέλειος ως προς τη νηφαλιότητά του. Ο ίδιος τώρα δηλώνει ότι αυτούς τους έξι μήνες αισθάνεται καλύτερα απ’ όσο αισθανόταν τα τελευταία 15 χρόνια.  

Πώς μίλησε στην οικογένειά του

Όσο για την οικογένειά του, έλαβε και πάλι μία άκρως υποστηρικτική αντίδραση. Η γυναίκα του, Kristen Bell, ούτε τον έκρινε ούτε τον μίσησε, όπως ο ίδιος φοβόταν. Τον έκανε να νιώσει ασφαλής, αποδεχτός και γεμάτος αγάπη. Ο Shepard τώρα εξηγεί ότι ο ίδιος μισούσε τον εαυτό του και η στάση της του έσωσε τη ζωή. 

Ο ηθοποιός, όμως, αποφάσισε να μην κρύψει την κατάσταση ούτε από τις δύο κόρες του, ηλικίας 8 και 6 ετών. Το ζευγάρι είχε εξηγήσει στην Lincoln και την Delta για τον παλιότερο εθισμό του Shepard και για τα 16 χρόνια που ήταν νηφάλιος. Οπότε όταν υποτροπίασε αποφάσισαν να συνεχίζουν να είναι το ίδιο ανοιχτοί μαζί τους, για να κατανοήσουν τους λόγους πίσω από την όποια αλλαγή στην καθημερινότητά τους. Συγκεκριμένα τους είπαν: “Ο μπαμπάς έπαιρνε αυτά τα χάπια για το χειρουργείο του και μετά ο μπαμπάς ήταν κακό παιδί και άρχισε να αγοράζει μόνος κι άλλα χάπια”. Η αντίδραση των κοριτσιών; Ήθελαν να τον προσέχουν όλη την ώρα και να είναι συνεχώς μαζί του. Οπότε η ειλικρίνεια αποδείχτηκε και σε αυτή την περίπτωση η πιο σωστή επιλογή.