Ο Παναθηναϊκός, με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ, έχει φροντίσει να ανοίξει αρκετά αθλητικά “παράθυρα” και ευκαιρίες στα άτομα με αναπηρίες. Αυτή την στιγμή ο σύλλογος διαθέτει ομάδες σε 17 διαφορετικά αθλήματα για ΑμεΑ. Ανάμεσά τους μπάσκετ με αμαξίδιο, παρακανόε, ακόμα και σκάκι τυφλών. 

Τώρα ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ απέκτησε ένα ακόμα τμήμα. Αυτό είναι του χορού με αναπηρικό αμαξίδιο. Πρόκειται για ένα αγώνισμα, με αρκετά μεγάλη ανάπτυξη στο εξωτερικό, το οποίο αναγνωρίζεται και στη λίστα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων Με Αναπηρίες. Αν δεν το γνωρίζεις, όπως το περιγράφει η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, στον χορό με αναπηρικό αμαξίδιο συμμετέχουν ανά ζευγάρια άτομα με αμαξίδιο μαζί με κάποιο άτομο χωρίς αναπηρία. Ουσιαστικά το αμαξίδιο λειτουργεί ως μία προέκταση του σώματος, που επιτρέπει τις χορευτικές κινήσεις, και γι’ αυτό πρόκειται για ένα αγώνισμα τόσο θεματικό, όσο και με μεγάλες απαιτήσεις ισορροπίας και τεχνικής. 

Ο Παναθηναϊκός ανέφερε σε ανακοίνωσή του για τη νέα προσθήκη στη λίστα των αθλημάτων του. “Ο Σύλλογος Μεγάλος συνεχίζει να εισέρχεται στα αγωνίσματα ΑμεΑ και αυτή τη φορά σειρά παίρνει ο χορός με αμαξίδιο. Πρόκειται για ένα αγώνισμα που βρίσκεται μέσα στη λίστα της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και στο εξωτερικό έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη”.