Σχεδόν ένα χρόνο μετά από την απότομη διακοπή λειτουργίας όλων των εφαρμογών της εταιρείας Meta (πρώην Facebook) συμπεριλαμβανομένου του Instagram, η οποία διήρκεσε κάποιες ώρες, ένα νέο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει σχετικά με την δημοφιλή εφαρμογή. Πολλοί χρήστες, ανάμεσα σε αυτούς και πολύ μεγάλα ονόματα της πλατφόρμας του Instagram, έχουν αρχίσει να αντιδρούν στην αλλαγή του αλγορίθμου η οποία πλέον ευνοεί το περιεχόμενο που είναι σε μορφή βίντεο αντί για τις φωτογραφίες. Oι αλλαγές αυτές γίνονται προκειμένου να μπορέσει η εν λόγω εφαρμογή να συναγωνιστεί το ραγδαία αναπτυσσόμενο TikTok.

Στο αποκορύφωμα αυτών των αντιδράσεων, τόσο η Kylie Jenner όσο και η Kim Kardashian ανέβασαν την περασμένη Δευτέρα stories στους προσωπικούς τους λογαριασμούς όπου ζητάνε από το Instagram να σταματήσει να προσπαθεί να γίνει σαν το TikTok. Πιο συγκριμένα, το μήνυμα που ανέβασαν έλεγε, “Κάντε το Instagram σαν το Instagram πάλι (σταματήστε να προσπαθείτε να γίνετε TikTok. Θέλω απλά να μπορώ να βλέπω ωραίες φωτογραφίες των φίλων μου). Με εκτίμηση, όλοι οι χρήστες”.

kylie jenner instagram tiktok

Και η αλήθεια είναι πως με 686 εκατ. ακολούθως στο σύνολο, οι δυο αδερφές mega-influencers έχουν τεράστια επιρροή στην πλατφόρμα, κάτι το οποίο έχει αποδειχτεί ήδη. Συγκεκριμένα, όταν το 2018 η Kylie Jenner πόσταρε στο twitter πως δεν χρησιμοποιεί πλέον το Snapchat, οι μετοχές της εν λόγω εφαρμογής έπεσαν σημαντικά. Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, ο CEO του Instagram, Adam Mosseri, μόλις απάντησε στις αντιδράσεις των χρηστών, προκειμένου να κατευνάσει την κατάσταση. Δεν είμαστε σίγουροι ωστόσο πως το μήνυμά του πρόκειται να καταφέρει κάτι τέτοιο, αφού ο Mosseri ανακοίνωσε εκτός άλλων πως οι αλλαγή προς τα βίντεο θα έρθει και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό.

Αφού ανέφερε πως καταλαβαίνει τις αντιδράσεις των χρηστών και τους λόγους που υπάρχουν, είπε, “Πρέπει να είμαι ειλικρινής. Πιστεύω πως όλο και περισσότερο από το περιεχόμενο του Instagram θα είναι σε μορφή βίντεο όσο περνάει ο καιρός. Βλέπουμε αυτή την ανακατεύθυνση ακόμα και αν δεν αλλάξουμε τίποτα. Θα πρέπει να δεχτούμε αυτή την αλλαγή και να την αναδείξουμε, συνεχίζοντας βέβαια να υποστηρίζουμε και τις φωτογραφίες.”

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!