Ο αγαπημένος  μας Brad έχει όλα τα καλά του κόσμου συγκεντρωμένα πάνω του. Είναι ένας από τους ωραιότερους άνδρες της παγκόσμιας σόου μπιζ ακόμα και σήμερα που πλησιάζει τα 60, έχει μια θαυμαστή καριέρα, γάμους παιδιά, φήμη και φυσικά πλούτο. Υπάρχει όμως, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα ένα πρόβλημα που τον αναγκάζει να μην βγαίνει τόσο τακτικά έξω, από τον φόβο μήπως παρεξηγηθεί από τα άτομα που θα συναντήσει. Γιατί αυτό;

Γιατί, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, πάσχει από μια σπάνια διαταραχή που ονομάζεται προσωπαγνωσία και τον κάνει ουσιαστικά παράξενα “τυφλό”, καθώς δεν του επιτρέπει να αναγνωρίσει τα πρόσωπα των ανθρώπων που έχει ξανασυναντήσει στο παρελθόν. Ο ίδιος μάλιστα λέει ότι κανείς δεν τον πιστεύει.

Τον Αύγουστο του 2022 μίλησε σχετικά σε μια συνέντευξη στο GQ και είπε εκτός των άλλων ότι θα ήθελε να “γνωρίσει κάποιο άλλο πρόσωπο που πάσχει από την ίδια διαταραχή”.

Ο Pitt, που δεν έχει διαγνωστεί επίσημα από κάποιον γιατρό, στενοχωριέται γιατί φαίνεται ότι φέρεται στους άλλους “απόμακρα, αφηρημένα, εγωκεντρικά και σνομπ” όσο εκείνος πασχίζει να θυμηθεί και να αναγνωρίσει τα πρόσωπά τους.

Ο ηθοποιός μίλησε για πρώτη φορά για τις υποψίες του ότι έχει αυτή την περίεργη διαταραχή της προσωπαγνωσίας το 2013.

“Ένα σωρό κόσμος με μισεί γιατί νομίζουν ότι τους δείχνω ασέβεια” είχε πει τότε στο Esquire. “Κάποιες φορές, κάποιοι από τους ανθρώπους που συναντώ με βοηθούν δίνοντας μου περισσότερες πληροφορίες κι εγώ τους λέω “ευχαριστώ που με βοήθησες”.

Αν και όπως λέει ο ίδιος έχει προσπαθήσει να συμβιβαστεί με την διαταραχή του σε κάποιο σημείο, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να “νευριάσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους” που τον αντιμετώπιζαν σαν εγωκεντρικό και φαντασμένο. Δηλώνει μάλιστα ότι δεν θέλει κι ίδιος να φαίρεται “απόμακρα, αφηρημένα, εγωκεντρικά και σνομπ”, όμως όταν βλέπει ένα άτομο, τα χαρακτηριστικά του προσώπου του είναι γι’ αυτόν “ένα μυστήριο” και εξηγεί: ‘Δεν μπορώ να αναγνωρίσω ένα πρόσωπο παρότι προέρχομαι από ένα επάγγελμα που έχει να κάνει με την αισθητική. Θα το κοιτάξω το πρόβλημά μου αλλά αυτός είναι και ο λόγος που μένω περισσότερο στο σπίτι.”

Αν και αυτή φαίνεται ως μια διαταραχή που δεν είναι πιθανό να του περάσει, ευχόμαστε στον αγαπημένο μας Brad ό,τι καλύτερο. Εμείς δεν θα τον παρεξηγούσαμε και ας μην μας γνώριζε.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!