Στην εκπομπή “Love it” της Ιωάννας Μαλέσκου μίλησε ο Αντώνης Λουδάρος και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις φορές που έχει δεχθεί αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή του, τις προσβολές, αλλά και τη σάτιρα σήμερα. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τα συναισθήματά του απέναντι στις προσβολές σχετικά με την εμφάνιση και τις κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο της υποκριτικής, αλλά και το πώς αυτά μεταβάλλονται μέσα στα χρόνια. 

“Προσωπικά δεν έχω δεχτεί κακοποίηση στην εργασία. Μέσα στο χώρο εργασίας, ο τρόπος που σου μιλάνε, ο τρόπος που φέρονται… δέχεσαι προσβολές και πρέπει να κάνεις πάντα πως δεν καταλαβαίνεις…”, ανέφερε ο ηθοποιός σχετικά και όταν ρωτήθηκε αν οι συγκεκριμένες συμπεριφορές τον θυμώνουν απάντησε: “Όταν είσαι μικρός αυτές οι κακοποιητικές συμπεριφορές σε φοβίζουν, μεγαλώνοντας ελαχιστοποιείται αυτό, όσο είσαι στη δουλειά, δεν στο κάνουν πια, αλλά πλέον αυτές οι συμπεριφορές με αηδιάζουν”. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ο κ. Λουδάρος μιλά χωρίς περιστροφές για όσα συμβαίνουν στο χώρο της υποκριτικής και πώς μπορούν να επηρεάσουν έναν ηθοποιό στα πρώτα του βήματα. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για το body shaming και τη σάτιρα, μας στεναχώρησε λίγο. 

“Περνάμε μια περίοδο με τη σάτιρα, έχουν αλλάξει πολλά, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και οφείλουμε να επινοήσουμε ένα καινούργιο κώδικα που να περνάμε καλά και να γελάμε, χωρίς να δείχνουμε ελαττώματα, τουλάχιστον σωματικά (σ.σ. των άλλων)”, ξεκίνησε να τοποθετείται. Συνεχίζοντας στις δηλώσεις του, ο κ. Λουδάρος είπε, πως βρίσκει σε όλο αυτό “μία υπερβολή”. “Βλέπουμε ταινίες που πια δεν μπορούν να ισχύουν, τις βλέπεις και φρικάρεις, τους τίτλους μόνο να πάρεις όπως “ο κοντός, ο χοντρός”, το “Σούζη τρως”. Λες, ένας ολόκληρος κόσμος που ήξερα αλλάζει, νομίζω φτάνουμε στην υπερβολή κι αυτό δεν είναι ωραίο. Βέβαια, για να μπορέσει όμως να καταλαγιάσει, πρέπει να φτάσει στην υπερβολή του και να κατακάτσει”. Η άποψή μας είναι πως κανείς δεν έχει ακυρώσει τις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και πως η πλειοψηφία των ατόμων αντιμετωπίζει ψύχραιμα τη νέα αυτή κατάσταση, παρόλα αυτά, το γεγονός ότι ο κ. Λουδάρος αναγνωρίζει και συμφωνεί με το ότι η σάτιρα χρειάζεται νέους κώδικες, είναι το ευχάριστο κ αυτό που κρατάμε. 

Όσο για το body shaming και για το αν είχε αρνητικό αντίκτυπο για τον ίδιο ο ηθοποιός απάντησε ότι εκείνον συγκεκριμένα, τον βοήθησε, αναφερόμενος μάλιστα και στο έργο “Μια μέλισσα τον Αύγουστο”, του Θοδωρή Αθερίδη, για το οποίο ο σωματότυπος του κ. Λουδάρου υπήρξε σημαντικός για την πλοκή. Εδώ λοιπόν είναι που στεναχωριόμαστε λίγο περισσότερο. Πιστεύουμε ότι κ. Λουδάρος δεν ήθελε να πει ακριβώς αυτό. Ίσως, να εννοούσε ότι η εμφάνισή του οδήγησε να τον καστάρουν σε συγκεκριμένους ρόλους οι οποίοι βοήθησαν την καριέρα του, καθώς το body shaming δεν βοηθάει κανέναν. Τραυματίζει και μπορεί να οδηγήσει σε πληθώρα βιολογικών, αλλά και ψυχικών διαταραχών. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!