Τους τελευταίους μήνες, με τις συνεχόμενες αποκαλύψεις για τα σεξουαλικές παρενοχλήσεις, επιθέσεις και κακοποιήσεις, ιδιαίτερα στον χώρο του θεάτρου, δεν έχουμε ανακαλύψει μόνο το πραγματικό πρόσωπο των θυτών. Παράλληλα, έχουν αποκαλυφθεί αρκετά για τις αντιλήψεις και την στάση του περιγύρου τους και γενικότερα δημόσιων προσώπων. Πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν εκείνο της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Η ηθοποίός έσπευσε να υπερασπιστεί τον Πέτρο Φιλιππίδη, να διαχωρίσει τις πράξεις του από την καλλιτεχνική του υπόσταση, να αναφέρει ότι δεν θα τον κρεμάσουμε κιόλας και να υπογραμμίσει ότι δεν έχει δει σκηνοθέτη να νοιάζεται περισσότερο για τους ηθοποιούς του. Όλα αυτά, βέβαια, σύμφωνα με τη δική της εμπειρία, γιατί εκείνη απλά στάθηκε αρκετά τυχερή, ώστε να μην βρίσκεται στον “κατάλογο” των θυμάτων του. 

Ευτυχώς, δεν έχουν όλοι την ίδια στάση. Κάποιοι κατανοούν ότι η δική τους θετική εμπειρία με έναν κακοποιητικό άνθρωπο, δεν ξεπλένει αυτόματα όλες τις πράξεις του. Ανάμεσα σε αυτούς, βρίσκεται ο Αντίνοος Αλμπάνης. 

Τι δήλωσε ο Αντίνοος Αλμπάνης για τον Πέτρο Φιλιππίδη;

Ο ηθοποιός βρέθηκε την Κυριακή στο Dot και, μεταξύ άλλων, μίλησε στη Νάντια Μπουλέ και τον Μίνω Θεοχάρη για την στενή του σχέση με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Εκεί ανέφερε: “Είναι μια πολύ δύσκολη συνθήκη για όλους μας και ξέρετε καλά ότι αυτή τη στιγμή μιλάμε για ανθρώπου,ς με τους οποίους γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Το λέω αυτό, γιατί είναι γνωστό στον κόσμο ότι εγώ είχα μια στενή σχέση με τον Πέτρο. Παρ’ όλα αυτά άκουσα πράγματα για τα οποία δεν πήγαινε ποτέ το μυαλό μου. Γίνεται πολύς ντόρος τον τελευταίο καιρό για ανθρώπους που υπερασπίζονται τον Πέτρο ή βγαίνουν και παίρνουν θέση υπέρ του. Αν εγώ έχω φερθεί με πολύ άσχημο τρόπο στη Νάντια, αλλά εξαιρετικά στον Μίνω, αυτό δεν με αποκαθιστά στα μάτια της Νάντιας ούτε με εξιλεώνει.

Όταν, δε, μιλάμε για πράγματα που είναι πολύ σοβαρά, το να βγαίνω και να υπερασπίζομαι τον Πέτρο προκαλεί πολύ μεγάλο πόνο και δυστυχία σε όλα αυτά τα κορίτσια, τα οποία βρήκαν το θάρρος και βγήκαν και μίλησαν. Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι είναι υπόδικοι. Υπάρχει το δικαστήριο και τα αρμόδια όργανα, που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ δεν θα βοηθήσω αυτή τη δουλειά με το να πλέξω το εγκώμιο του Πέτρου”. 

Επιπλέον, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στις κακές εμπειρίες, που ο ίδιος έχει βιώσει ανά τα χρόνια σε συνεργασίες του, αλλά και για το πώς το θεωρούσε κανονικό. “Στο θέατρο έχω υποστεί εξευτελισμό από σκηνοθέτες και, μάλιστα, τις εποχές που πιστεύαμε ότι όσο πιο δύσκολη είναι η συνθήκη της συνεργασίας, τόσο μεγαλύτερο είναι το credit που παίρνεις. Φυσικά και τότε θεωρούσα ότι αυτό είναι κανονικό. Επιδίωκα να συνεργαστώ με αυτούς τους ανθρώπους, για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να επιβιώσω”.