Αν είχαμε και την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Αλέξης Κούγιας θα μάς απασχολεί με κάθε δήλωσή του για όλους τους λάθος λόγους, φροντίζει να μάς την απομακρύνει. Πριν από περίπου έναν χρόνο, είχε μιλήσει για επαγγελματίες ομοφυλόφιλους. Στο τέλος του 2021, τον ακούσαμε σε ένα ομοφοβικό, σεξιστικό και τρανσφοβικό παραλήρημα σε συνέντευξή του στο Πρωινό με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα. Τώρα, μόλις πριν μερικές μέρες, με αφορμή την καταγγελία του Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών εναντίον του, ξεστόμισε έναν ακόμα τρανσφοβικό οχετό. Αυτή τη φορά δεν άφησε να περάσει ούτε εβδομάδα, πριν πει ξανά κάτι προβληματικό. 

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε δηλώσεις έξω από τα δικαστήρια, με αφορμή τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, του οποίου έχει αναλάβει την υπεράσπιση. Δημοσιογράφος του Ant1, λοιπόν, τού ζήτησε να σχολιάσει δημοσίευση της Μαίρης Συνατσάκη στο Instagram, όπου είχε βάλει φίλτρο κλόουν και είχε γράψει “Ότι νιώθω εγώ καραγκιόζης στην καθημερινότητά μου και όχι ο Κούγιας με ζουρλένει”. 

Προφανώς, η απάντησή του δεν μπορούσε να μην είναι κάτι, που θα μάς έκανε να μορφάσουμε με το που την ακούσαμε. Αρχικά, ρώτησε ποια είναι και το επάγγελμά της, αναρωτώμενος μετά τι σημαίνει influencer. Εντάξει μέχρι εδώ. Το ότι εμείς γνωρίζουμε ποια είναι δεν κάνει αναγκαστικό να την ξέρουν όλοι, όπως ούτε και το τι σημαίνει influencer. Ωστόσο, δεν έμεινε εκεί. Ο ποινικολόγος είπε ουσιαστικά ότι η Μαίρη Συνατσάκη αναφέρθηκε σε εκείνον μόνο και μόνο για να επανέλθει στη δημοσιότητα, μιας και είναι “πεθαμένη” (περίεργο σχόλιο, βέβαια, για κάποιον που δεν γνωρίζει καν ποιος είναι). 

Εκτός αυτού, όμως, ανέφερε και δυο ελπίδες του σχετικά με την επιχειρηματία και influencer. Η μία είναι να είναι ωραία κοπέλα και η άλλη να είναι φυσιολογική. Το πρώτο ερώτημα, που προκύπτει, λοιπόν, είναι το τι σχέση έχει η εμφάνισή της με τη δική της δήλωση εναντίον του. Το δεύτερο ερώτημα είναι το τι ακριβώς ορίζει ο Αλέξης Κούγιας ως “φυσιολογική” και γιατί το επεσήμανε αφότου η ρεπόρτερ τού απάντησε αρνητικά στην ερώτησή του σχετικά με τον αν έχει οικογένεια (μτφ. αν είναι παντρεμένη με παιδιά). Εννοούσε ότι φυσιολογικές είναι μόνο οι γυναίκες, που έχουν αυτοσκοπό τη μητρότητα; Ή μήπως αναρωτιόταν αν είναι “φυσιολογική”, εννοώντας αν είναι straight; Όποια κι αν είναι η απάντηση, η τοξικότητα πρωταγωνιστεί. 

Αναλυτικά τον ακούσαμε να λέει: “Ποια είναι η κυρία Συνατσάκη; Είναι δικηγόρος; Τι δουλειά κάνει; Είναι παρουσιάστρια; Πού έχει εργαστεί; Influencer, τι σημαίνει; Δεν έχω καταλάβει. Τι είναι η κυρία Συνατσάκη; Ποια είναι αυτή η κυρία; Δεν την έχω δει ούτε σε φωτογραφία. Ειλικρινά σάς το λέω. Όπως και τη λέξη διεμφυλικός, δεν την γνώριζα. Ειλικρινά δεν την γνωρίζω την κυρία, σάς λέω ειλικρινά. Εύχομαι να είναι καμιά ωραία κοπέλα. Ορισμένοι -το έχω πει και για τον Λαζόπουλο, το έχω πει και για τον Τριανταφυλλόπουλο- έχουν πεθάνει γενικά και βρίσκουν κάτι, για να τους ξαναθυμηθεί ο κόσμος. Έχει οικογένεια αυτή η κυρία Συνατσάκη; Δεν γνωρίζω. Έχει… τι κάνει, δηλαδή; Ελπίζω να είναι φυσιολογική, έτσι, στη ζωή της”.