Όπως και να το κάνουμε, στο φετινό Survivor το όνομα της Μυριέλλας Κουρεντή ήταν ανάμεσα σε αυτά, που ακούσαμε περισσότερο. Είτε το παρακολουθούσαμε, είτε όχι. Τόσο για το slut shaming, που επανειλημμένα δέχτηκε από τον Βαλάντη, ακόμα και εκτός Survivor, όσο και για το ειδύλλιο της με τον Γιώργο Κατσαούνη. Επιπλέον, για εκείνη γράφτηκαν εξαιρετικά πολλά από τα ελληνικά media, όσο βρισκόταν στον Άγιο Δομίνικο.

Τον Μάρτιο, ο φίλος και συνεργάτης της, John Lygnos, σχολίασε το πόσα ψέματα έχει ακούσει για εκείνη. Τώρα, με αφορμή δηλώσεις της στο Ποιος είναι πρωινιάτικα; του Open, απαντά και η ίδια. Η ηθοποιός και μουσικός εξηγεί πως αισθάνεται ότι την χρησιμοποίησαν για τηλεθέαση και clicks. Και δεν έχει άδικο. Όσα ακούστηκαν για εκείνη δεν ήταν απλά ανακρίβειες, αλλά συχνά και άκρως σεξιστικά και ρατσιστικά. 

“Αδικημένη σίγουρα αισθάνθηκα, γιατί σίγουρα δεν έκανα ποτέ κάτι να προκαλέσω κακό σε κάποιον. Αισθάνθηκα ότι χρησιμοποιήθηκα. (…) Πολλά πράγματα (δεν ίσχυαν). Τι να σού πω; Από το ότι είχα σχέση έξω και τον κεράτωσα. Άρθρο, που ‘χω δει, το οποίο είχε μπει και στο εξώφυλλό του ας πούμε, με τίτλο ότι είμαι έγκυος και ότι περνάω καυτές νύχτες με τον Κατσαούνη στον Άγιο Δομίνικο. Τι καυτές νύχτες; Το περισσότερο το πράγμα, που είχε συμβεί, ήταν αυτό το φιλί. Και γενικότερα ήμασταν σε απόσταση και δεν επιτρεπότανε. Και ότι είμαι έγκυος και ότι είμαι στο δεύτερο τεστ εγκυμοσύνης και αυτά. Αυτό, ας πούμε, το θεωρώ απαράδεχτο.

Θεωρώ κιόλας πάρα πολύ άσχημο και ρατσιστικό και ότι δεν αρμόζει στους ανθρώπους, που θέλουμε να λέμε ότι είμαστε το 2022, το να κάθονται να γράφουν πράγματα για την καταγωγή μου. Γιατί, αν ας πούμε εγώ ήμουν από την Αλβανία, θα ήμουν πάρα πολύ περήφανη και για την καταγωγή μου και για την παιδεία μου και για το ποιόν μου. Είμαι από την Ελλάδα, ο μπαμπάς είναι από την Αθήνα, η μαμά μου είναι από την Κρήτη”. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!