Περιμέναμε ότι θα φτάσει η στιγμή, που κάποιος διάσημος θα κάνει come out ως straight; Αν ναι, τότε σίγουρα δεν περιμέναμε αυτό να συμβεί σύντομα. Κι όμως, χάρη στον Misha Collins μπορούμε να πούμε ότι το ζήσαμε και αυτό.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο ηθοποιός, που οι περισσότεροι γνωρίζουμε ως τον Castiel του Supernatural, μίλησε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο επίσημο συνέδριο της σειράς στο Νιου Τζέρσι. Εκεί κάποια στιγμή απευθύνθηκε στο κοινό, ρωτώντας ποιοι θεωρούν τον εαυτό τους εσωστρεφή, ποιοι εξωστρεφή και ποιοι bisexual. Το επόμενο δευτερόλεπτο, συμπλήρωσε λέγοντας “Είμαι και τα τρία”. Όπως ήταν φυσικό, λοιπόν, όλοι θεώρησαν ότι εκείνη την στιγμή ο ηθοποιός έκανε το come out του. Ωστόσο, φαίνεται ότι θεώρησαν λάθος. 

Μερικές μέρες αργότερα και ενώ το διαδίκτυο είχε γεμίσει με άρθρα και τα tweets για το come out του, ο Collins πήρε πίσω ότι είναι bisexual. Συγκεκριμένα, σε μία σειρά από tweets εξήγησε ότι έκανε κακή διατύπωση, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι bisexual και ουσιαστικά έκανε come out ως straight, ενώ παράλληλα δήλωσε την στήριξή του στην LGBTQIA+ κοινότητα. “Θέλω πραγματικά να απολογηθώ, γιατί εκφράστηκα λάθος αυτό το Σαββατοκύριακο. Σε ένα συνέδριο με fans στο Νιου Τζέρσι, όταν μιλούσα με το κοινό, είπα ότι ήμουν ‘και τα τρία’ πράγματα: εσωστρεφής, εξωστρεφής και bisexual. Η ατσούμπαλη πρόθεσή μου ήταν βασικά να αποφύγω να συζητήσω τη σεξουαλικότητά μου, αλλά το έκανα πολύ άσχημα και κατανοώ πώς φάνηκε σαν να κάνω come out ως bisexual.

Αυτή δεν ήταν η πρόθεσή μου, οπότε χρειάζεται να διορθώσω τη δήλωση: Δεν είμαι bisexual. Τυχαίνει να είμαι straight, αλλά επίσης είμαι και μεγάλος σύμμαχος και το τελευταίο, που θα ήθελα να κάνω, είναι εσφαλμένα να ενστερνιστώ τις δυσκολίες της LGBTQIA+ κοινότητας. Πιστεύω και πλήρως στηρίζω ότι χρειάζεται να καθαγιάσουμε το ανθρώπινο δικαίωμα να εκφράζουμε τις ταυτότητές μας με ειλικρίνεια και να είμαστε ελεύθεροι να αγαπάμε όποιον θέλουμε ανοιχτά.

Πραγματικά λυπάμαι για την ατσούμπαλη γλώσσα μου. Θέλω να είμαι καλύτερος σύμμαχος και ανακατεύομαι στην ιδέα ότι ίσως έκανα κάτι, που μπορεί να χειροτέρεψε τα πράγματα. Προσπαθώ να μαθαίνω, προσπαθώ να τα πάω καλύτερα και θα συνεχίσω να ακούω. Ευχαριστώ και συγγνώμη”.

Προφανώς, το Twitter γέμισε με αντιδράσεις. Κάποιοι κατέκριναν τον ηθοποιό και τον κατηγόρησαν για queerbaiting, ενώ σε άλλους ξύπνησε μετατραυματικό στρες από το φινάλε του Supernatural. Στην πλειοψηφία τους, πάντως, τα tweets ήταν από χρήστες, που βρήκαν ξεκαρδιστική την όλη κατάσταση.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!