Έχουμε μιλήσει ξανά για τη σωματική αλλαγή του Kumail Nanjiani. Στις αρχές της χρονιάς, ο ηθοποιός έγινε το θύμα του body shaming μίας μερίδας κόσμου, είτε γιατί δεν πίστευαν ότι το πιο γυμνασμένο σώμα του ήταν φυσικό, είτε γιατί δεν τους άρεσαν τα μπράτσα και το πρόσωπό του και τον χαρακτήριζαν “τερατόμορφο”. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν φαίνεται να νιώθει άνετα μόνο με αυτά τα σχόλια, αλλά με όλες τις συζητήσεις, που βάζουν το σώμα του στο επίκεντρο. 

“Ανακάλυψα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, απ’ όταν έβγαλα μία συγκεκριμένη φωτογραφία, ότι αισθάνομαι πολύ άβολα να μιλάω για το σώμα μου. Και γίνεται όλο και λιγότερο άνετο. Συνειδητοποιείς κάποια στιγμή ότι όλοι σε βλέπουν διαφορετικά”, δήλωσε ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του στο GQ. Μάλιστα, σημείωσε ότι η γυναίκα του παρομοιάζει αυτό, που του συμβαίνει, με τις αντιδράσεις που συναντά μία νέα κοπέλα, που έχει μεγαλώσει το στήθος της. 

Γιατί αποφάσισε να αλλάξει το σώμα του;

Στην ίδια συνέντευξη πήραμε μία τρομερά ενδιαφέρουσα πληροφορία. Όλοι θεωρούσαμε δεδομένο ότι η Marvel και η σκηνοθέτης Chloé Zhao του ζήτησαν να κάνει αυτή τη σωματική αλλαγή για τον ρόλο του στο Eternals. Αυτό, εξάλλου, είχε συμβεί στο παρελθόν με τον Chris Evans και τον Chris Hemsworth. Ωστόσο, τα πράγματα τελικά δεν είναι έτσι. Ο Nanjiani αποκάλυψε ότι η Zhao όχι απλά δεν του ζήτησε να “φουσκώσει”, αλλά νευρίασε όταν είδε ότι το έκανε. Τότε, λοιπόν, γιατί τόσος κόπος; 

Ο ηθοποιός είναι ο πρώτος Νοτιοασιάτης υπερήρωας του Marvel Cinematic Universe. Δεν ήθελε, λοιπόν, σε καμία περίπτωση να δείχνει κατώτερος των υπόλοιπων λευκών, ούτε να τον αντιμετωπίσουν ως κλισέ. “Αν παίζω τον πρώτο Νοτιοασιάτη υπερήρωα, θέλω να δείχνω σαν κάποιος, που μπορεί να νικήσει τον Thor ή τον Captain America ή όποιον από αυτούς τους ανθρώπους. 

Ήθελα διαφορετικού είδους ευκαιρίες. Ήθελα η βιομηχανία να με δει διαφορετικά. Για τους ‘καφέ’ ανθρώπους, υπάρχουν πολλοί συγκεκριμένοι ρόλοι που συνηθίζαμε να παίρνουμε. Είτε είμαστε τρομοκρατημένοι είτε προκαλούμε τρόμο. Αυτές είναι οι μόνες δύο επιλογές που είχαμε. Είτε φτιάχνουμε τον υπολογιστή σου, είτε ετοιμάζουμε κάτι στο χρηματιστήριο. 

Μοιράστηκα αυτή τη συγκεκριμένη φωτογραφία (χωρίς μπλούζα), γιατί χρειαζόμουν να αλλάξω πώς με βλέπει ο κόσμος, ώστε να μπορέσω να έχω άλλου τύπου ευκαιρίες, που με ενθουσιάζουν. Και αυτές προέκυψαν. Τώρα έχω αυτές τις ευκαιρίες. Δεν εννοώ μόνο πράγματα δράσης. Εννοώ ότι τώρα έχω ευκαιρίας να παίξω απλά έναν συνηθισμένο τύπο. Δεν με έβλεπαν ως συνηθισμένο τύπο πριν από αυτό”. 

Ο ηθοποιός τελικά έχει καταλήξει και στο γιατί αυτή η σωματική εικόνα έχει παρουσιαστεί ως η ιδανική για τους άντρες. “Είναι επιθετικότητα. Είναι θυμός. Πολλές φορές μαθαίνουμε να είμαστε χρήσιμοι, χρησιμοποιώντας τη σωματική δύναμή μας ή τους εγκεφάλους μας με έναν επιθετικό, ανταγωνιστικό τρόπο. Όχι με έναν συμπονετικό τρόπο. Όχι με έναν ανοιχτό, συνεργατικό τρόπο. Είναι το ίδιο πράγμα, όταν βάζεις ανθρώπους να επιλέξουν ανάμεσα σε όλους αυτούς τους άντρες στο Twitter. Είναι το ίδιο με το μπρα ντε φερ. Έχει να κάνει με τη νίκη. Και αυτό έχει αποτελέσει το αντρικό ιδεώδες. Κυριαρχία. Νίκη. Διάλυση. Σκοτωμός. Καταστροφή. Αυτό σημαίνει να είσαι πολύ γυμνασμένος”.