Αποδεδειγμένα σχεδόν ποτέ δεν θα σού βγει σε καλό να κατακρίνεις και να ειρωνεύεσαι τις επιλογές των άλλων ανθρώπων. Όχι μόνο γιατί δεν είναι ηθικά σωστό, αλλά και διότι δεν ξέρεις πώς θα στα φέρει η ζωή και αν μια μέρα θα αναγκαστείς να κάνεις ακριβώς την ίδια επιλογή και θα ζηλέψεις αυτόν, που την έκανε νωρίτερα. Η περίπτωση της Κόνι Μεταξά το αποδεικνύει περίτρανα. 

Η καλλιτέχνης βρέθηκε στο πλατό του The 2Night Show, μαζί με τον συμπαρουσιαστή της στο Mega Star, Αντώνη Δημητριάδης. Κάποια στιγμή, η συζήτηση με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου πήγε στο κατά πόσο πρέπει να είναι κάποιος ανοιχτός στο να δοκιμάζει νέα πράγματα. Τότε, εκείνη βρήκε αφορμή να μιλήσει για την στάση του κόσμου απέναντι στις δικές της επαγγελματικές επιλογές και στο πώς αυτή γύρισε μπούμερανγκ σε πολλούς. Συγκεκριμένα, η Κόνι Μεταξά εξήγησε ότι πολλοί από τον χώρο της μουσικής την κορόιδευαν, επειδή ήθελε να ασχοληθεί με πολλούς διαφορετικούς χώρους. Ωστόσο, οι ίδιοι την περίοδο του κορωνοϊού θέλησαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, μιας και ήταν από τους ελάχιστους, που δεν έμειναν χωρίς δουλειά. 

“Μού είπες κάτι για το να ξεκινάμε καινούργια πράγματα, να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα. Όταν εγώ, λοιπόν, έλεγα πριν χρόνια ότι θέλω και να τραγουδάω και να παίζω στο θέατρο και να κάνω τηλεόραση και να κάνω το Instagram, οι περισσότεροι στον χώρο της μουσικής με κοροϊδεύανε. ‘Τι είναι; Τραγουδίστρια; Τι είναι; Ηθοποιός; Τι είναι; Παρουσιάστρια;’. Κι όταν κλείσαν όλα αυτά, ήμουν η μόνη, που είχα δουλειά. Οπότε μετά ξεκινήσαν όλοι να θέλουν να κάνουν άλλα πράγματα. Γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να κλείνουμε πόρτες παιδιά.

(…) Εγώ δεν ήμουν καθόλου εκτός δουλειάς. Γιατί, όμως; Γιατί είχα τολμήσει να δοκιμάσω καινούργια πράγματα. Πράγματα, τα οποία δεν είχαν να κάνουν με το νυχτερινό κέντρο”.