Το 1994 ο Kenneth Petty, πλέον σύζυγος της Nicki Minaj, κατηγορήθηκε και τελικά καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού πρώτου βαθμού. Τότε ζούσε στη Νέα Υόρκη και, αφότου εξέτησε την ποινή του, είχε υπογράψει χαρτιά, με τα οποία δεχόταν την υποχρέωσή του να ενημερώσει την πολιτεία σε περίπτωση αλλαγής διεύθυνσής του και να ακολουθήσει τη νομοθεσία για τους σεξουαλικούς παραβάτες όπου μετακόμιζε. 

Ωστόσο, ο Petty δεν ήταν ιδιαίτερα τυπικός. Το 2016 μετακόμισε στην Καλιφόρνια και δεν φρόντισε ούτε να ενημερώσει την πολιτεία της Νέας Υόρκης για την αλλαγή διεύθυνσης, ούτε να καταγραφεί στη λίστα σεξουαλικών παραβατών της Καλιφόρνια. Αυτό δεν του δημιούργησε κανένα πρόβλημα, μέχρι που το 2019 η αστυνομία τον σταμάτησε σε τυχαίο έλεγχο στον δρόμο. 

Έτσι, μπήκε σε μία νέα δικαστική διαμάχη, στην οποία αρχικά δήλωσε αθώος. Μάλιστα, η Εισαγγελία του Λος Άντζελες κατέληξε να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον του. Ωστόσο, το αδίκημά του θεωρείται και ομοσπονδιακό. Αυτό σημαίνει ότι κατηγορίες εναντίον του υπήρχαν και από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο αρνήθηκε να τις αποσύρει. Τελικά, ο Petty πήρε την απόφαση να αλλάξει στρατηγική. Πριν μερικές μέρες, έγινε γνωστό ότι δήλωσε ένοχος στο δικαστήριο, στο πλαίσιο κάποιου συμβιβασμού, του οποίου τις λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε ακόμα. 

Βέβαια, δεν θα σταματήσουμε σύντομα να τον βλέπουμε σε δικαστικές αίθουσες. Στις 24 Ιανουαρίου, θα βρεθεί ξανά στο δικαστήριο, ώστε να του ανακοινωθεί η ποινή του. Παράλληλα, εκκρεμεί ακόμα μία μήνυση εναντίον του ίδιο και της Minaj. Αυτή έγινε τον Αύγουστο από την Jennifer Hough, τη γυναίκα που αποπειράθηκε να βιάσει το 1994. Εκείνη κατηγορεί το ζευγάρι για εκφοβισμό μάρτυρα, εκ προθέσεως επίθεση ψυχικής οδύνης, επίθεση ψυχικής οδύνης από αμέλεια, παρενόχληση, επίθεση, battery, σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση”.