Σε περίπτωση που η μνήμη σου το έχει διαγράψει, η Katy Perry ήταν σε σχέση με τον John Mayer για περίπου έναν χρόνο, από το 2012 έως το 2013. Μάλιστα, αυτό λέγεται πώς ήταν και η αιτία για τη διάλυση της φιλίας της με την Taylor Swift, η οποία επίσης έβγαινε με τον Mayer από το 2009 έως το 2010. Φυσικά, πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν προχωρήσει με τις ζωές τους, με την Perry συγκεκριμένα να είναι αρραβωνιασμένη με τον Orlando Bloom από το 2019 και να έχει αποκτήσει μία κόρη μαζί του. 

Φυσικά, το ότι προχωράς δεν σημαίνει αναγκαστικά και ότι έχεις ξεπεράσει τα τραύματα των προηγούμενων σχέσεων σου. Για την Perry, αυτό μόλις αποδείχθηκε. Αν δεν το γνωρίζεις, η τραγουδίστρια είναι κριτής στο American Idol. Αυτή την εβδομάδα, λοιπόν, ο διαγωνισμός ήταν στη φάση του Top 11, με κάθε διαγωνιζόμενο να ερμηνεύει ένα από τα τρία τραγούδια, που οι κριτές έχουν επιλέξει για εκείνον, και μετά να πρέπει να μαντέψει ποιος το πρότεινε. Κάπως έτσι, ακούσαμε τον Noah Thompson να τραγουδάει το Heartbreak Warfare του Mayer. Κι ενώ αυτό δεν ήταν κάτι σημαντικό, το πράγμα έγινε άβολο, μιας και μάλλον δεν γνώριζε για την σχέση της Perry με τον τραγουδιστή. 

Όταν ο παρουσιαστής Ryan Seacrest ρώτησε τον Thompson ποιος πιστεύει ότι διάλεξε το κομμάτι του Mayer, εκείνος απάντησε την Perry. Τότε εκείνη είχε μία ξεκαρδιστικά αμήχανη αντίδραση. Συγκεκριμένα, τού απάντησε “Noah, νομίζω ότι πρέπει να με ψάξεις στη Βικιπαίδεια”, ενώ στη συνέχεια φώναξε ότι την πυροδότησε ψυχολογικά και συμπλήρωσε ότι τα πήγε περίφημα, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει άλλο. Για φινάλε, έπεσε και από την καρέκλα της και κρύφτηκε κάτω από το τραπέζι. Αργότερα, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Luke Bryan είχε διαλέξει το κομμάτι έκανε φινάλε με την ερώτηση “Ποιος θα πληρώσει για την επιπλέον ώρα μου στην ψυχοθεραπεία;”.