Γνωρίσαμε την Κατερίνα Πεφτίτση πριν μερικά χρόνια, με τη συμμετοχή της στο Greece’s Next Top Model. Αν θυμάσαι έστω και λίγο την παρουσία της στο show, τότε σίγουρα σου έχει μείνει η ενέργειά της, η καλλιτεχνική της φύση και η τρομερή της αυτοπεποίθηση. Και μπορεί τα δύο πρώτα πάντα να την συντρόφευαν, αλλά την τελευταία χρειάστηκε περισσότερος κόπος για να την αποκτήσει. 

Η αύξηση των κιλών, η απέχθεια για το σώμα της και η αποδοχή του 

Πριν μερικές μέρες, βρέθηκε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, Μεσάνυχτα. Εκεί μίλησε για το πώς και πότε αυξήθηκαν τα κιλά της, αλλά και για το πώς η ίδια δεν μπορούσε να αποδεχτεί και να αγαπήσει το σώμα της. Συγκεκριμένα, διαπίστωσε ότι είχε πρόβλημα με τα πέλματά της στη διάρκεια μαθημάτων χορού. Αυτό την οδήγησε σε ένα χειρουργείο, το οποίο την ανάγκασε να μείνει για ένα διάστημα στο κρεβάτι και σε αναπηρικό αμαξίδιο. Με την άσκηση να έχει φύγει από τη ζωή της και εκείνη να τρώει κανονικά όπως πριν, είδε τα κιλά της να αυξάνονται. 

Εξηγεί ότι τότε ήταν η στιγμή που έπαθε κατάθλιψη και άρχισε να σιχαίνεται το σώμα της. Ντρεπόταν μέχρι και να έρθει σε ερωτική επαφή με τον σύντροφό της. Έτσι, ξεκίνησε να κάνει διατροφές, για να χάσει τα κιλά, ενώ ήθελε να κάνει και γαστρικό μανίκι, αλλά ο γιατρός αρνήθηκε. Βλέποντας, λοιπόν, ότι τίποτα δεν πετυχαίνει αποφάσισε να αγαπήσει το σώμα της. 

Αναλυτικά, ανέφερε: “Έκανα το χειρουργείο και εκεί ήταν ένα κομβικό σημείο στη ζωή μου, γιατί έπρεπε να μείνω αρκετό καιρό στο κρεβάτι και μετέπειτα και σε αναπηρικό αμαξίδιο. Πάντα έτρωγα, ποτέ δεν στερήθηκα φαγητό. Απλά σταμάτησα τελείως την άσκηση. Ήμουν πάρα πολλούς μήνες με τα πόδια πάνω, ακούνητη και έβλεπα ταινίες. Ήταν ένα σημείο στη ζωή μου που είχα πάθει κατάθλιψη. Χρειαζόμουν έναν άνθρωπο να έρθει να με πάρει και να με βγάλει από αυτό το σπίτι να φύγω.

Μόλις τελείωσα με την επέμβαση και σηκώθηκα, είχα προφανώς βάλει αρκετά κιλά. Όχι όσα έχω τώρα, αλλά στα μάτια μου ήταν λες και με τσίμπησε μέλισσα. Ότι έπρεπε να τα χάσω αυτά τα κιλά, δεν τα ήθελα. Σιχαινόμουν το σώμα μου, ακόμα περισσότερο. 

Είχα ξεκινήσει να παίρνω καλά λεφτά στα χέρια μου. Ε, είπα ότι θα πάω να κάνω γαστρικό μανίκι και θα τελειώσω με τα κιλά. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που έχω εγώ είναι η λαιμαργία. Είχα δοκιμάσει και διατροφές και να δίνω πολλά λεφτά, όταν δεν είχα πολλά λεφτά. 

Αφότου πήγα στον γιατρό και ο γιατρός μου είπε ‘Σύνελθε κοριτσάκι μου, δεν πρόκειται να σε χειρουργήσω’, και ευτυχώς που έτυχα σε τέτοιο γιατρό, μετά άρχισα να παλεύω μόνη μου. Πάλευα, πάλευα, πάλευα, δεν έχανα τα κιλά. Άρχισα να σκέφτομαι και λέω ‘Ρε συ να σου πω κάτι; Αποδέξου το το ρημάδι. Αυτό είσαι. Είσαι στρουμπουλοκομψούλα. Τι να κάνουμε; Γουστάρω το φαγητό και αυτό είναι και η αγάπη μου’.

Πολλοί παχείς άνθρωποι λένε αυτό το πράγμα, ‘ότι θα αγαπήσω το κορμί μου’. Παιδιά, αυτό που λέμε εμείς δεν είναι γιατί θέλουμε να νιώσουμε καλύτερα με τα κιλά που έχουμε. Είναι για να το αποδεχτούμε αρχικά, γιατί αυτό είναι που έχουμε αυτή την στιγμή. Αν θέλουμε να το αλλάξουμε, αφότου το αποδεχτούμε, θα το κάνουμε.

Θυμάμαι πάρα πολύ έντονα την στιγμή που ήμουν στον καθρέφτη με τα εσώρουχα και αγκάλιασα το σώμα μου και είπα ότι αυτό είναι. Στην αρχή ντρεπόμουνα μέχρι και να έρθω σε ερωτική επαφή με τον σύντροφό μου. Μετέπειτα ήμουν υπερήφανη στρουμπουλοκομψούλα”. 

Η χοντροφοβία από τους άλλους ανθρώπους 

Το μοντέλο σχολίασε και ότι έχει δεχθεί χοντροφοβικά σχόλια για τα κιλά της. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι ακόμα και κάποιοι σύντροφοί της προσπάθησαν να την κάνουν να αλλάξει το σώμα της, για να ταιριάζει με τα πρότυπα των social media.

“Εισέπραττα (ρατσισμό) και από σχέσεις μου που ήθελαν να με κάνουν κάτι άλλο από αυτό που είμαι. Ίσως να μην είχα το fit σώμα που θα ήθελε ο μέσος άνδρας, βλέποντας τα social media και λέγοντας ότι ‘Α, εγώ θέλω μία γυναίκα, η οποία θα είναι athletic ή το σώμα της θα είναι πιο λεπτεπίλεπτο’. Και φυσικά και με ενοχλούσε και με έκανε να νιώθω άσχημα, μέχρι που αγκάλιασα τον εαυτό μου. Και εκεί μετά έγινα υπέρμαχος αυτού. Δεν καταλάβαινα για ποιον λόγο μία γυναίκα, η οποία έχει παραπάνω κιλά, να μην είναι περήφανη για το σώμα της και γι’ αυτό που είναι και να πρέπει να αλλάξει για να την αποδεχτεί ο κόσμος”. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!