Στις 24 Ιανουαρίου, το Today ανέβασε μία συνέντευξη με την Kate Hudson. Η ηθοποιός μίλησε για τη νέα της ταινία, για το πώς είναι να είσαι γονιός τριών παιδιών σε lockdown, για τη συνεπιμέλεια με διαφορετικούς πατεράδες και για τον δικό της απομακρυσμένο πατέρα. Αν μπεις στο YouTube να δεις αυτή τη συνέντευξη, πιθανώς να γίνεις σταδιακά τόσο έξαλλος όσο γίναμε εμείς. Όχι με την Hudson, αλλά με όλα τα σχόλια, που της επιτίθενται, κάτω από το βίντεο. 

Η Kate Hudson μίλησε για τα τρία παιδιά της 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Kate Hudson έχει τρία παιδιά. Το μεγαλύτερο είναι ο Ryder Russell, που γεννήθηκε το 2004. Το μεσαίο ο γεννημένος το 2010 Bingham Hawn Bellamy. Και το μικρότερο, που γεννήθηκε μόλις το 2018, είναι η Rani Rose Hudson Fujikawa, το μοναδικό κορίτσι της οικογένειας. Τα παιδιά έχουν διαφορετικούς πατεράδες. Μπαμπάς του Ryder είναι ο πρώην σύζυγός της, Chris Robinson, του Bingham ο πρώην αρραβωνιαστικός της, Matthew Bellamy, και της Rani Rose ο νυν σύντροφός της, Danny Fujikawa.  

Στην συνέντευξή της μίλησε ουσιαστικά για δύο θέματα σχετικά με τα παιδιά. Το ένα είναι το πόσο δύσκολο είναι κάποιες στιγμές να είσαι μαζί τους στο σπίτι 24 ώρες το 24ωρο κάθε μέρα για μήνες. Παραδέχτηκε ότι κάποιες φορές κλείνεται για μερικά λεπτά μόνη της στο μπάνιο για να ηρεμήσει. “Όταν έχεις τόσα παιδιά, μερικές φορές έχεις αυτές τις στιγμές που κρύβεσαι στο μπάνιο σου και σκέφτεσαι ‘Παρακαλώ, παρακαλώ, πάρτε με έξω από εδώ’. Μετά, όμως, υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι πολλοί έχουν χάσει τους αγαπημένους τους και θα πρέπει να μείνουμε μέσα για λίγο”.  

Παράλληλα, σχολίασε τις δυσκολίες του να έχεις τη συνεπιμέλεια με διαφορετικούς πατεράδες, ειδικά αυτή την περίοδο. Όντας η ίδια αποξενωμένη από τον πατέρα της και μεγαλωμένη κυρίως από τον πατριό της, θέλει τα παιδιά της να μην έχουν την ίδια εμπειρία. Οπότε προσπαθεί να διατηρηθεί όσο περισσότερο γίνεται η επαφή των δύο μεγαλύτερων παιδιών της με τους πατεράδες τους, ακόμα και στις συνθήκες του lockdown 

Το slut shaming κάτω από το βίντεο 

Γνωρίζοντας πόσες χωρισμένες μητέρες αδιαφορούν για την σχέση των παιδιών τους με τους πρώην συντρόφους τους ή τα χρησιμοποιούν εκδικητικά, θα έπρεπε να επαινέσουμε την Hudson. Ωστόσο, κάτω από το βίντεο δεν υπάρχει ούτε ένα σχόλιο, που να το αναφέρει. Αντιθέτως, σχεδόν σε όλα -και μιλάμε κυριολεκτικά- αποφάσισαν να της κάνουν slut shaming. Γιατί; Διότι έχει κάνει παιδιά με τρεις διαφορετικούς άντρες. 

Ουσιαστικά έχουμε σχόλια με διαφορετικό εστιασμένο περιεχόμενο, αλλά με κοινή βάση τον σεξισμό. Κάποια δηλώνουν αηδία, γράφοντας ένα “ίου”. Άλλα αμφισβητούν το πόσο καλή μητέρα είναι. Κάποιοι άλλοι βρήκαν την πηγή του “κακού” στο γεγονός ότι έχει daddy issues. Άλλοι την χαρακτήρισαν ως την απόδειξη ότι οι Αμερικανίδες έχουν χτυπήσει πάτο πλέον. Άλλοι την είπαν εύκολη και σχολίασαν ότι κανένας δεν θέλει ένα τέτοιο είδος γυναίκας. Και κάποιος άλλος είπε ότι δεν θα έπρεπε να έχει δικαίωμα ψήφου, αφού “εάν έχεις περισσότερους από δύο πατεράδες μωρών, τότε δεν ξέρεις να διαλέγεις τον κατάλληλο άντρα για τη δουλειά”.  

Έχω επιλέξει και αυτά που θεωρώ προσωπικά τα δύο χειρότερα από όλα τα σχόλια. Το ένα είναι “Λυπάμαι, αλλά όσο κι αν προσπαθείτε, αυτού του είδους τα πράγματα ποτέ δεν θα κανονικοποιηθούν. Απλά δεν είμαστε προγραμματισμένοι να τα δεχόμαστε. Ναι, υπάρχει double standard, αλλά κατηγορήστε τη βιολογία γι’ αυτό”. Το άλλο είναι “Λοιπόν. Τουλάχιστον τα παιδιά είναι λευκά. Είναι καλύτερο από αυτό που οι περισσότερες Αμερικανίδες μπορούν να κάνουν”. Γιατί αν στον σεξισμό δεν προσθέσεις και μία δόση ρατσισμού, δεν θα πάει καλά η μέρα.  

Η επίθεση στη μητέρα της 

Στα σχόλια έβγαλαν κακιά/τρελή και τη μητέρα της, Goldie Hawn. Οι γονείς της χώρισαν όταν αυτή ήταν τριών ετών. Όπως είπαμε, στη συνέντευξη αναφέρθηκε στην αποξενωμένη σχέση της με τον πατέρα της, Bill Hudson, και για το πώς εκείνη βίωσε το γεγονός ότι δεν είχαν σχέσεις. Σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, ότι άσχετα με τα αρνητικά, εκείνη νιώθει αγάπη για αυτόν. Δεν είπε, με άλλα λόγια, κάτι κακό για εκείνον, παρά μόνο τα συναισθήματά της. Ωστόσο, κάποιοι έσπευσαν να σχολιάσουν το πώς η μητέρα της τής έχει κάνει πλύση εγκεφάλου, για να μισήσει τον πατέρα της. Σύμφωνα με αυτούς, εκείνη δεν του επέτρεπε να έχει σχέσεις με την κόρη τους.  

Δεν είμαστε, προφανώς, σε θέση να γνωρίζουμε ποια είναι η αλήθεια. Και θα κάνουμε την “τολμηρή” υπόθεση πως ούτε αυτοί που έκαναν τα σχόλια γνωρίζουν κάτι παραπάνω. Αποφάσισαν, όμως, να φτιάξουν ένα σενάριο στο κεφάλι τους για την πραγματικότητα, με κακιά τη γυναίκα της υπόθεσης, και να το παρουσιάσουν σαν αληθινό. Θα μπορούσε να είναι αληθινό; Ναι, αλλά όσο δεν το γνωρίζουμε στα σίγουρα δεν έχουμε λόγο να το παρουσιάζουμε ως τέτοιο. Και το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για το αντίστροφο σενάριο. Να πούμε, βέβαια, ότι ο Bill Hudson, μετά από ένα post του αδερφού της Kate στο Instagram, έκανε δημόσια τη δήλωση ότι δεν θεωρεί κανέναν από τους δυο τους πλέον παιδιά του και ότι είναι νεκροί γι’ αυτόν.

Είναι σεξιστές, όχι συντηρητικοί 

Θα λέγαμε ότι είναι τραγικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι τρομαχτικό το γεγονός ότι απ’ όλα κυριολεκτικά τα σχόλια, μπορέσαμε να βρούμε μόνο τρία που υπερασπίζονταν (ελαφρώς) την Hudson. Και για να το ξεκαθαρίσουμε, οι επικριτές της δεν είναι γενικά συντηρητικοί, αλλά σεξιστές. Αν ήταν συντηρητικοί, θα είχαν θέμα με όποιον είχε παιδιά με διαφορετικούς συντρόφους ανεξαρτήτως φύλου.  

Σε αυτή την περίπτωση, το πρόβλημά τους είναι ότι μιλάμε για γυναίκα. Η απόδειξη είναι το γεγονός ότι και οι δύο πρώην σύντροφοι της Hudson έχουν αποκτήσει κι άλλα παιδιά με διαφορετικές γυναίκες. Το ίδιο και ο Bill Hudson. Ωστόσο, κανένας δεν φαίνεται να ενοχλείται από αυτό. Η γυναίκα είναι πάντα ο εύκολος στόχος λιθοβολισμού και στο μυαλό τους, μάλλον, αν τύχει και χωρίσει, θα πρέπει μετά να καλογερέψει. Ή, έστω, να πάει να κάνει στείρωση.    

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!