Είναι 2021. Θα έπρεπε πλέον να έχουμε ξεμπερδέψει με στερεότυπα φύλου, που δίνουν συγκεκριμένους ρόλους στους άντρες και συγκεκριμένους στις γυναίκες. Κι όμως, πολλοί δεν θέλουν να το καταλάβουν. Απόδειξη είναι η αντίδραση στο γεγονός ότι η Jodie Turner-Smith έκανε αυτή πρόταση γάμου στον σύζυγό της, Joshua Jackson. 

Τον Ιούλιο, ο ηθοποιός βρέθηκε στην εκπομπή του Jimmy Fallon. Εκεί κάποια στιγμή ανέφερε ότι η Turner-Smith το 2018, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τον ρώτησε αν θέλει να παντρευτούν, ενώ βρίσκονταν στη Νικαράγουα. Αυτή του η δήλωση έγινε αφορμή το επόμενο διάστημα μερίδα του internet να στραφεί εναντίον της. Ο λόγος; Θεωρούν ότι ήταν λάθος, που εκείνη ως γυναίκα πήρε την πρωτοβουλία να κάνει πρόταση γάμου στον σύντροφό της.

Η απάντηση του Joshua Jackson σε όλα τα σεξιστικά σχόλια

Το μέγεθος των αρνητικών σεξιστικών σχολίων ήταν τέτοιο, που έναν μήνα αργότερα ο Jackson αποφάσισε να ξεδιαλύνει το τοπίο σε συνέντευξή του. Μιλώντας στο Refinery29, θέλησε να εξηγήσει καλύτερα τις συνθήκες της πρότασης, ώστε ο κόσμος να σταματήσει να επιτίθεται στη γυναίκα του. “Κατά λάθος έριξα στα όρνια τη γυναίκα μου, γιατί η ιστορία ειπώθηκε γρήγορα και δεν έδωσε το πλήρες πλαίσιο και θέε μου, το internet είναι ρατσιστικό και μισογυνιστικό.

Οπότε ναι, ήμασταν στη Νικαράγουα μία πανέμορφη νύχτα υπό το φως της σελήνης, δεν θα μπορούσε να είναι πιο ρομαντικά. Και ναι, η γυναίκα μου μού έκανε πρόταση και ναι, δέχτηκα, αλλά αυτό που δεν είπα σε εκείνη τη συνέντευξη ήταν ότι υπήρξε ένας όρος, ο οποίος σχετίζεται με το ότι είμαι ακόμα αρκετά παλιομοδίτης ώστε να πω, ‘Δέχομαι, αλλά πρέπει να μου δώσεις την ευκαιρία να το κάνω κι εγώ’. Έχει έναν βιολογικό πατέρα και έναν πατριό, που είναι ο άνθρωπος που τη μεγάλωσε. Είπα, ‘Πρέπει να μου δώσεις την ευκαιρία να ζητήσω και από τους δυο άντρες το χέρι σου.’ Και μετά, ‘Θα ήθελα την ευκαιρία να σου ξανακάνω πρόταση και να το κάνω με τον παλιομοδίτικο τρόπο γονατισμένος’. Οπότε έτσι τελείωνε η ιστορία”.

Βέβαια, ο Jackson δεν περιορίστηκε στο να πει σωστά την ιστορία της πρότασης. Απάντησε και σε όλους τους σεξιστές, που έκαναν επίθεση στη γυναίκα του. “Για όποιον φρίκαρε επειδή μία γυναίκα διεκδίκησε τον χώρο της, σκάστε. Θέε μου, δεν θα πίστευες τα πράγματα που ο κόσμος γράφει στο Instagram της γυναίκας μου. Το έκανε. Είπα ‘ναι’. Είμαστε χαρούμενοι. Αυτό είναι. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε. Όλο αυτό ήταν πραγματικά εκπαιδευτικό για εμένα ως λευκό άντρα, ειλικρινά. Ο τρόπος που οι άνθρωποι πάνε στα σχόλια και η αγνωμοσύνη και η ασχήμια που έρχεται προς το μέρος της είναι πραγματικά σοκαριστικά. Ήταν μία αναγκαία, αλλά καθόλου ευχάριστη εκπαιδευτική εμπειρία σχετικά με τον τρόπο που ο κόσμος αντιμετωπίζει τα μαύρα σώματα γενικά, αλλά και τα μαύρα γυναικεία σώματα ειδικά. Δεν είναι εντάξει. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο”.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!