“Μπορούμε επιτέλους να ξανασυναντηθούμε!” δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio την προηγούμενη Τρίτη, στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε από την Δημαρχία της πόλης και την Times Square Alliance. Η Times Square λοιπόν θα ξανανοίξει για το κοινό τον φέτος τον Δεκέμβρη για την γιορτή υποδοχής του Νέου Έτους’.

Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια που το κοινό θα μπορέσει να παραβρεθεί στον λαμπερό αυτόν εορτασμό, καθώς την περσινή παραμονή καλεσμένοι ήταν ελάχιστα άτομα, μεταξύ των οποίων μερικοί υγειονομικοί, καθώς η πανδημία του Covid-19 ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

“Σπουδαίο κομμάτι της επιστροφής μας στην κανονικότητα, είναι το γεγονός ότι μπορούμε να επαναφέρουμε τις σπουδαίες παραδόσεις της Νέας Υόρκης” είπε ο de Blasio στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου. ‘Αγαπάμε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Times Square. Θέλουμε να είναι μεγάλη και γεμάτη ζωή, θέλουμε να είναι μια σπουδαία Νεοϋορκέζικη γιορτή. Μαντέψτε λοιπόν: μια μεγάλη, δυνατή και ξέφρενη γιορτή ετοιμάζεται, με χιλιάδες ανθρώπους παρόντες να ξεφαντώνουν. Μπορούμε επιτέλους να ξανασυναντηθούμε. Θα είναι υπέροχα και θα ξαναφέρει την χαρά στην πόλη μας. Απλά θα πρέπει να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο. Με τον ασφαλή τρόπο.”

Για όσους λοιπόν ενδιαφέρονται να παρευρεθούν στην συγκεκριμένη γιορτή, υπάρχουν διάφορα προληπτικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, συμπεριλαμβανομένου και του υποχρεωτικού εμβολιασμού από την ηλικία των 5 ετών και πάνω. Θα χρειάζονται επίσης να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους ή όποιο άλλο έγγραφο με προσωπική τους φωτογραφία.

“Ελάτε για να συμμετέχετε στην περηφάνια, στην χαρά, στην ιστορική στιγμή της Πόλης της Νέας Υόρκης για να δείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο ότι έχουμε επιστρέψει 100%.” συνέχισε ο ενθουσιασμένος δήμαρχος.

Ο Tom Harris, ο Πρόεδρος της Times Square Alliance, μίλησε επίσης στη συγκεκριμένη συνέντευξη και είπε ότι όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για κάποιον συγκεκριμένο ιατρικό λόγο, θα πρέπει να έχουν αρνητικό PCR τεστ των τελευταίων 72 ωρών. “Η επιτυχία μας βασίζεται πάνω στην προθυμία των ανθρώπων να εμβολιαστούν. Έτσι μπορούμε να επιστρέψουμε με ασφάλεια στην νέα μας κανονικότητα. Στόχος μας είναι να έχουμε έναν ασφαλή εορτασμό για το cast, τους εργαζόμενους και τον κόσμο.”

Η παράδοση της συγκεκριμένης γιορτής στην Times Square ξεκίνησε το 1904 όταν οι ιδιοκτήτες του One Times Square άρχισαν να κάνουν πάρτυ στις ταράτσες για να υποδεχθούν το Νέο Έτος, σύμφωνα με το website της Times Square. Ο πρώτος Ball Lowering εορτασμός ξεκίνησε τρία χρόνια αργότερα, το 1907. Από τότε, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν έρθει στην Times Square στις 31 Δεκεμβρίου για να διασκεδάσουν και να υποδεχθούν την Νέα Χρονιά. Το πλήρες πρόγραμμα των εορτασμών για το 2022 δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, οι αρμόδιοι όμως λένε ότι θα ανακοινωθεί στο site τους στις αρχές Δεκεμβρίου. Φυσικά, θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει όλο το πρόγραμμα online, σε streaming στα social media της διοργάνωσης.