Καθόλη την διάρκεια του τελευταίου χρόνου και της πανδημίας, η Δούκισσα του Cambridge έχει βρει διάφορους τρόπους να απασχολεί τον εαυτό της με φιλανθρωπικές οργανώσεις και νέες πρωτοβουλίες, όπως αυτό του Hold Still. Σε συνεργασία με την National Portrait Gallery, το project προσκάλεσε τους Βρετανούς να στείλουν φωτογραφίες της καθημερινότητάς τους κατά την διάρκεια της καραντίνας, και τελικά οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 31.000. Οι 100 φιναλίστ παρουσίασαν την δουλειά τους σε μία διαδικτυακή έκθεση και στην συνέχεια οι εικόνες εμφανίστηκαν σε πινακίδες και ηλεκτρονικά billboards σε ολόκληρη την Αγγλία.

Το παλάτι του Kensington μόλις ανακοίνωσε ότι οι πολύ συγκινητικές εικόνες θα μετατραπούν σε βιβλίο, με ημερομηνία κυκλοφορίας τις 7 Μαΐου, δηλαδή ακριβώς έναν χρόνο μετά την επίσημη έναρξη του Hold Still. Η έκδοση θα συμπεριλαμβάνει όλες τις φωτογραφίες των νικητών σε ολοσέλιδα, καθώς και εικόνες από τις πινακίδες στις οποίες εμφανίστηκαν. Όλα τα έσοδα θα δοθούν σε οργανώσεις αφιερωμένες στις τέχνες και την ψυχική υγεία σε διάφορες βρετανικές κοινότητες.

Η Kate Middleton, η οποία είχε αναλάβει την οργάνωση του Hold Still, γράφει εδώ τον πρόλογο, λέγοντας ότι όταν θα θυμόμαστε την πανδημία του Covid-19 στις επόμενες δεκαετίες, θα σκεφτόμαστε τις προκλήσεις που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε, την απομόνωση από τις οικογένειες και τους φίλους μας και το βάρος που τοποθετήθηκε στις πλάτες της πρώτης γραμμής.
“Αλλά θα θυμόμαστε και τα θετικά: τις απίστευτες πράξεις καλοσύνης, τους βοηθούς και τους ήρωες που αναδύθηκαν από όλες τις πλευρές της ζωής και πώς μαζί προσαρμοστήκαμε στην νέα πραγματικότητα.”

Το παλάτι του Kensington επίσης κυκλοφόρησε μία φωτογραφία της Δούκισσας στο σπίτι της στο Norfolk, όπου μένει μαζί με την οικογένειά της.
“Ελπίζω ότι οι 100 φωτογραφίες του βιβλίου αναδεικνύουν τις εμπειρίες και τα συναισθήματα που γεννήθηκαν κατά την διάρκεια αυτής της στιγμής στην ιστορία, λειτουργούν ως φόρος τιμής στις απίστευτες προσπάθειες όσων δούλεψαν για να προστατέψουν τους υπόλοιπους γύρω τους και παρέχουν χώρο σε εμάς να κάνουμε μία παύση και να θυμηθούμε αυτήν την δύσκολη περίοδο,” καταλήγει.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!