Η Ιωάννα Τούνη είναι χαρακτηριστικό δείγμα influencer, που επειδή μάς δείχνει μέρος της ζωής της, πολλοί νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα σχολιασμού και κριτικής σε αυτήν. Πολλές φορές την έχουμε δει να μπαίνει στο στόχαστρο, είτε υπάρχει πραγματικός λόγος είτε όχι, με τεράστια ευκολία, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουμε δει εις διπλούν να ξερνάται πάνω της όλη η τοξικότητα των social media σε δύο εξαιρετικά κομβικές στιγμές της ζωής της. Η μία ήρθε τον περασμένο Απρίλιο, όταν η influencer και επιχειρηματίας έχασε τη μητέρα της μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο και πολλοί καλοθελητές έσπευσαν να γράψουν την αποψάρα τους και να την κανιβαλίσουν για το πώς η ίδια επιλέγει να την πενθήσει

Η δεύτερη ήρθε πριν μερικές μέρες. Στην αρχή της εβδομάδας, η Ιωάννα Τούνη μοιράστηκε με τους ακολούθους της την είδηση ότι είναι έγκυος. Μάλιστα, συνδύασε τη φωτογραφία της ανακοίνωσης με το τεστ εγκυμοσύνης, μαζί με ένα αρκετά συναισθηματικό και προσωπικό κείμενο για το πόσο μεγάλη σημασία έχει για εκείνη ο ερχομός αυτού του παιδιού, ειδικά μετά τον θάνατο της μητέρας της. Συγκεκριμένα, έγραψε: 

“Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε σχεδόν πριν από 3 μήνες… Την ημέρα που έμαθα ότι περιμένω το πρώτο μου μωράκι! Χαρά και λύπη και συγκίνηση… και όλα μου τα συναισθήματα τόσο έντονα και ανάκατα σαν ταραμοσαλάτα!

Μέχρι σήμερα, ονειρευόμουν με λαχτάρα και προσμονούσα την ημέρα που θα έφτιαχνα την δική μου οικογένεια… μια οικογένεια που θα αποτελείται από δυο γονείς, που θα λατρεύουν το μωράκι που έρχεται…πράγματα απλά που εγώ στερήθηκα σαν παιδί μεγαλώνοντας μόνο με την μαμά μου! Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ, ΟΛΑ ΜΟΥ.

Δεν ξέρω ποιοι από εσάς πιστεύετε ότι οι άνθρωποι μας είναι δίπλα μας, και μας ακούνε ακόμη και όταν ‘φύγουν’ από την ζωή… θα σας πω απλά πως πριν από 3 μήνες, η δική μου μαμά ‘έφυγε’ από καρκίνο, έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου, έκλαιγα μόνη, απαρηγόρητη, της μιλούσα στις προσευχές μου κάθε μέρα και της έλεγα συνέχεια: ‘μαμά μου, δεν θέλω να είμαι μόνη, θέλω οικογένεια!’.

Λίγες ημέρες μετά συνέβη ΑΥΤΟ! Ξέρω ότι η μαμά μου με ακούει και με προσέχει -ακόμη και τώρα- από ψηλά! Όσο και να με στεναχωρεί, λοιπόν, που δεν θα είναι εδώ να με αγκαλιάζει και να μου μάθει πώς μεγαλώνει κανείς ένα μωρό… Ξέρω ότι θα είναι δίπλα μου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο… και αυτό το μωράκι που έρχεται στον κόσμο, είναι η απάντηση και το δώρο της για εμένα που έμεινα πίσω…

Ανυπομονώ! Και ελπίζω να γίνω τόσο καλή μαμά, όσο η δική μου…”.

Άσχετα με την προσωπική σου άποψη για την Ιωάννα Τούνη και τη διαδικτυακή της παρουσία, νομίζουμε ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε για το πόσο σημαντική και όμορφη είναι μία τέτοια στιγμή για μία γυναίκα, που προφανώς θέλει να γίνει μητέρα. Επίσης, πιστεύουμε ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι σχεδόν κανείς δεν θα άρχιζε να πετάει κακίες και τοξικότητα σε μία γυναίκα, μόλις αυτή ανακοινώνει ότι είναι έγκυος. Ωστόσο, για κάποιον λόγο, η influencer και επιχειρηματίας φαίνεται να πετιέται εκτός αυτού του κανόνα (κοινωνικής έστω ευγένειας, αν όχι ενσυναίσθησης) για ακόμα μία φορά. 

Από την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της και μετά, πέρα από ευχές, είδαμε τα comments της δημοσίευσης, αλλά και το Twitter να γεμίζουν με τοξικά σχόλια για εκείνη. Συγκεκριμένα, πέρα από τις συνήθεις κατηγορίες ότι διαφημίζει κάθε στιγμή της ζωής της, αρκετοί κατάφεραν να βρουν ακόμα και την εγκυμοσύνη της ως αφορμή να τής κάνουν slut shaming. Το βασικό, που ακούστηκε, είναι “αστειάκια” σχετικά με το ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού της. Σε ένα από αυτά τα “αστειάκια”, λοιπόν, δεν άντεξε και τελικά απάντησε, αφού τής ήρθε ως απάντηση στα stories της.

Συγκεκριμένα, κάποιος φαίνεται ότι της έστειλε μήνυμα, για να τη ρωτήσει ποιος είναι ο πατέρας  και μετά ρώτησε αν είναι ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, ο σύντροφος της Ιωάννας Τούνη, με την ίδια να απαντάει, “Συγχαρητήρια! Ο Δημήτρης είναι η ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! Και σίγουρα ήθελε πολλή σκέψη και καθόλου κακία η ερώτησή σου”. Μάλιστα, η influencer κοινοποίησε τη συνομιλία αυτή γράφοντας, “Έχουμε και άλλους έξυπνους εδώ; Ή τελειώσαμε για σήμερα;”. 

© Instagram: @j.touni

Αμέσως μετά, την είδαμε να προσπαθεί να βάλει λίγο χιούμορ στο θέμα, κοινοποιώντας συνομιλία με φίλο της, που τη ρώτησε ποια είναι η μητέρα του παιδιού. Σε αυτό απάντησε, “Αυτό δεν το γνωρίζω ούτε η ίδια… Εγώ είμαι η παρένθετη μητέρα και απλά βοηθάω τον Δημήτρη”. 

© Instagram: @j.touni