Καθώς τα κοστούμια του εμβληματικού Sex And The City ήταν ένα πολύ βασικό μέρος της επιτυχίας της σειράς, αυτό που δεν φανταζόμασταν με τίποτα με την επιστροφή του, το And Just Like That, ήταν η απουσία της ενδυματολόγου που έγραψε ιστορία, Patricia Fields. Είναι αλήθεια πως η στυλίστρια και πολύ ταλαντούχα δημιουργός δεν πλαισίωσε απλά με άρτιο τρόπο την ήδη προβοκατόρικη για τα δεδομένα της εποχής σειρά, αλλά μάλλον την απογείωσε με τα ακόμα πιο προβοκατόρικα look που βλέπαμε κυρίως στην Carrie. Δεν είναι άλλωστε και είδηση πως το SATC επηρέασε ως και διαμόρφωσε την σκηνή της μόδας της εποχής, πηγαίνοντας τον ενδυματολογικό διάλογο πολλά βήματα μπροστά.

Αυτή λοιπόν η δημιουργός, που της έχει πλέξει εγκώμιο ακόμα και ο πιο αυστηρός κριτικός μόδας, τελικά προς μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση δεν συμμετείχε στο ΑJLT, γιατί όπως είπε δεν προλάβαινε να αναλάβει και αυτό μαζί με το Emily In Paris (που προηγήθηκε). Το αν ήταν δική της επιλογή ή όχι δεν θα το μάθουμε ποτέ. Ωστόσο, αυτό που σίγουρα όπως φαίνεται δεν πρόκειται να μείνει κρυφό, τώρα που δεν εργάζεται πια για το franchise του Sex And The City, είναι η γνώμη της για τις πρωταγωνίστριες που έντυνε για έξι σεζόν και δυο ταινίες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας The Sunday Times, μοιράστηκε την άποψή της για την δουλειά της Molly Rogers, μιας από τους δυο ενδυματολόγους της νέας σειράς, και πρώην βοηθό της. Είπε λοιπόν, “Μου αρέσουν κάποια, δεν μου αρέσουν όλα, αλλά ξέρω τι (άτομα) καλείται να διαχειριστεί.” Και συνέχισε εξηγώντας, “Τα ξέρω αυτά τα κορίτσια! Η Sarah Jessica νομίζει πως ξέρει τα πάντα – και τα ξέρει όντως. Η Cynthia Nixon νομίζει πως ξέρει τα πάντα – αλλά δεν τα ξέρει! Ακόμα και σήμερα, όταν μιλάω με την Molly, η συζήτησή μας αφορά στην Cynthia. Της λέω, ‘ξέρω ναι θυμάμαι τι περνάς'”.

Η αλήθεια είναι πως όποιος έχει περάσει από την δουλειά του στυλίστα ή του ενδυματολόγου, μπορεί να ταυτιστεί με τα λόγια της εμβληματικής δημιουργού. Κάθε συνεργάτης που καλείσαι να ντύσεις δεν είναι ίδιος, και πολλές φορές οι ανασφάλειες του κάθε ηθοποιού, παρουσιαστή κλπ, παρ’ ότι είναι ανθρώπινο να υπάρχουν, μπορεί να μπουν εμπόδιο στην δουλειά σου. Ωστόσο είναι ίσως λίγο άστοχο ως ατυχές να βγάζεις τα άπλυτα του καθενός στην φόρα, ειδικά αν αυτός ο κάποιος που έκανε τη δουλειά σου λίγο δυσκολότερη, δεν το έκανε από πρόθεση ή/και ούτε με αγένεια. Επίσης χτυπάει κάπως άσχημα το να μιλάει κάποιος με αυτό τον τρόπο για συνεργάτες μόνο αφού η συνεργασία τους έχει διακοπεί οριστικά. Αν η Patricia Fields είναι τόσο μεγάλη υπέρμαχος της αλήθειας, θα μπορούσε να έχει μιλήσει για την “δύσκολη Cynthia Nixon” και πιο παλιά.

Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν πρόκειται όπως φαίνεται για μια ακόμα “κόντρα”, αφού η Nixon έχει κάνει πάνω από ένα post στο Instagram με την Patricia Fields ενώ το 2020 της ευχήθηκε επίσης Χρόνια Πολλά μέσα από τον λογαριασμό της.

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!