Η Rose Leslie και ο Kit Harington γνωρίστηκαν στο σετ του Game of Thrones και παντρεύτηκαν στην Σκωτία το 2018, ενώ υποδέχθηκαν το πρώτο παιδί στην οικογένειά τους τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

Η ηθοποιός έδωσε μια νέα συνέντευξη στο Harper’s Bazaar και μίλησε μεταξύ άλλων και για τα παλιότερα προβλήματα που είχε ο άντρας της με εθισμούς, λέγοντας ότι “για τον Kit και για το γεγονός ότι υπήρξε εθισμένος, είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζει τον εαυτό του ως εθισμένο.”

Συνέχισε λέγοντας ότι “η κοινότητα των Ανώνυμων Αλκοολικών του παρείχε ένα πολύ ασφαλές περιβάλλον για να νοιώθει ότι τον ακούνε και ότι δεν είναι μόνος. Αν όμως δεν είχε ξεκινήσει με την αποτοξίνωσή του, θα βρισκόταν σε πολύ διαφορετική κατάσταση τώρα.”

Η ίδια διαβεβαίωσε ότι τόσο εκείνη, όσο και ο σύντροφός της “τα πάνε περίφημα τώρα” καθώς “Έχουν περάσει κάποια χρόνια τώρα από την αποτοξίνωσή του” που ξεκίνησε κάποια στιγμή μέσα στο 2019.

Τόνισε όμως ότι δεν είναι δική της δουλειά να παρακολουθεί το πως τα πάει ο Harington σε σχέση με αυτό το θέμα αν και γνωρίζει το πόσο δύσκολο μπορεί να αποδειχθεί το ζήτημα των εθισμών για ένα ζευγάρι, ακόμα και μετά από μεγάλα διαστήματα αποχής από τις ουσίες.

“Έχω μάθει αρκετά πράγματα για τους εθισμούς και ο ίδιος ο Kit θα πρέπει να προσέχει για όλη του την ζωή, είναι όμως δικό του θέμα αν αποφασίσει να αρχίσει αν πίνει και πάλι,” είπε η Leslie. “Δεν υπάρχει τρόπος να τον εμποδίσει κανείς να το κάνει ξανά αν το επιθυμεί κι εγώ επιλέγω να μην αναλάβω αυτή την πίεση προσωπικά. Η ευθύνη για μια τέτοια συμπεριφορά είναι δική του και κανείς δεν μπορεί να του κάνει την νταντά. Δεν είναι δική μου δουλειά να του κάνω τον αστυνόμο.”

Ο ίδιος ο Harington είχε μιλήσει για τον εθισμό του παλιότερα λέγοντας: “Όσο αφορά στο θέμα των εθισμών μου, ήμουν πολύ προσεκτικός και τις κράτησα κρυφές, κλειδώνοντας το πρόβλημα μέσα μου, οπότε ήταν μεγάλη έκπληξη για όσους βρίσκονταν κοντά μου. Βίωσα κάποια φρικτά πράγματα στην σχέση μου με το αλκοόλ και με πολύ τραυματικό τρόπο μάλιστα.”

Εξήγησε επίσης το άγχος που δημιουργούν οι εθισμοί στους κοντινούς ανθρώπους των εθισμένων είναι μεγάλο, ενώ για τον ίδιο του τον εαυτό είχε πει: “Φτάνεις σε ένα σημείο όπου αισθάνεσαι ότι είσαι κακός άνθρωπος, ένας ντροπιαστικός άνθρωπος. Και νοιώθεις ότι δεν υπάρχει διέξοδος, ότι αυτό ακριβώς είσαι. Η διαδικασία της αποτοξίνωσης είναι να αλλάξεις ιδέα για τον εαυτό σου και να πεις, “Όχι, μπορώ να αλλάξω.”

Ο Harington μπήκε στο  Connecticut Privé-Swiss retreat κυρίως για προβλήματα με το αλκοόλ, το 2019. Επίσης ο ίδιος έχει στο παρελθόν μιλήσει για τα τραύματα που προκάλεσε στην ψυχική του υγεία ο ρόλος του στο Game of Thrones.

Η σημερινή εικόνα της ζωής του ζευγαριού είναι πολύ πιο όμορφη με το μωρό τους και το νέο σπίτι που αγόρασαν στο Suffolk για την οικογένειά τους.