Η διάσημη τενίστρια μίλησε για την επικίνδυνη αυτή εμπειρία της σε ένα κείμενό της που δημοσιεύθηκε στο Elle την προηγούμενη Τρίτη και στην διάρκεια της οποίας πραγματικά έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο. Όπως λέει η ίδια, μετά την γέννηση της κόρης της Olympia το 2017 με καισαρική τομή, άρχισε να νοιώθει σοβαρούς πόνους και δεν μπορούσε να σταματήσει να βήχει. Όταν όμως ζήτησε να της κάνουν μια αξονική, απλά την αγνόησαν.

“Μίλησα στην νοσοκόμα. Της είπα: “Χρειάζομαι μια αξονική των πνευμόνων μου άμεσα και μετά χρειάζομαι ορό ηπαρίνης. Εκείνη μου απάντησε “Μου φαίνεται ότι τα φάρμακα σε κάνουν να λες τρελά πράγματα. Εγώ της είπα, “Όχι, σου λέω ότι το χρειάζομαι: χρειάζομαι την αξονική άμεσα. Και χρειάζεται να γίνει με σκιαγραφικό.”

Συνέχισε λέγοντας: “Νομίζω ότι είπα το όνομα του σκιαγραφικού λάθος κι εκείνη μου απάντησε ότι πρέπει να ξεκουραστώ. Εγώ όμως επέμενα. “Σου λέω ότι αυτό είναι που χρειάζομαι!”

Μετά από αρκετή προσπάθεια να κάνει την νοσοκόμα να την ακούσει, αποφασίστηκε να φωνάξουν την γιατρό της.

“Χρειάστηκε να παλέψω σκληρά για να μου κάνουν τελικά την αξονική. Ευγνωμονώ την γιατρό μου. Όπως αποδείχθηκε είχα ένα πήγμα αίματος στον πνεύμονα και χρειάστηκε να μου βάλουν μια ουσία ενδοφλέβια που θα διέλυε το πήγμα πριν φτάσει στην καρδιά μου.”

Η Williams, που έκανε τρία χειρουργεία μετά την καισαρική της λόγω επιπλοκών, λέει ότι θα μπορούσε να είχε πεθάνει αν δεν είχε επιμείνει τόσο.

“Όταν γέννησα την κόρη μου, κατάλαβα το πόσο δυνατά και πόσο πολύ χρειάζεται να φωνάξω πριν τελικά εισακουστώ,” είπε η ίδια. Τόνισε μάλιστα ότι αυτή είναι η μοίρα των Μαύρων γυναικών στην Αμερική, όταν μπλέκουν με το σύστημα υγείας.

“Στις ΗΠΑ, οι μαύρες γυναίκες έχουν τρεις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν μετά την γέννα σε σχέση με τις λευκές γυναίκες. Πολλοί από αυτούς τους θανάτους θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί λένε οι ειδικοί. Το να με ακούσουν και να μου δώσουν την βοήθεια που χρειαζόμουν ήταν ο λόγος που έζησα και δεν πέθανα. Γνωρίζω ότι τα στατιστικά θα ήταν διαφορετικά αν ο ιατρικός κόσμος άκουγε την εμπειρία κάθε μαύρης γυναίκας.”

Η τενίστρια μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για τα προβλήματα υγείας που έχει το 2018. Είναι παντρεμένη με τον Alexis Ohanian, από το 2017.