Πολλές είναι οι φορές δυστυχώς που ένας celebrity έχει μοιραστεί με το κοινό ότι έχει κάποια διατροφική διαταραχή, ως και δυσμορφική εικόνα σώματος. Και η αλήθεια είναι πως δεν μας κάνει εντύπωση. Με τον συνδυασμό των αυστηρότατων επιταγών της κοινωνίας για την τέλεια εικόνα και της συνεχόμενης υπερέκθεσης των μεγάλων ή μικρότερων σταρ, το κεφάλαιο αυτοεικόνα,  σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση για κανέναν τους.

Κάποιοι ωστόσο, όπως και ο Jonah Hill, έχουν κάνει ένα βήμα παραπέρα, παρακαλώντας τους φαν τους και τους ακολούθους τους στα social media να σταματήσουν γενικώς τα σχόλια που αφορούν το σώμα τους, ακόμα και αν κάποιος θα τα χαρακτήριζε “θετικά”. Σε αυτή τη λίστα έρχεται τώρα να προστεθεί η Nicola Coughlan, η ηθοποιός που οι περισσότεροι γνωρίσαμε πέρυσι μέσα από το Bridgerton, και όπου υποδύεται την Penelope Featherington.

Η δημοφιλής ηθοποιός, που έκτοτε έχει συγκεντρώσει ένα αρκετά μεγάλο fanbase, ανέβασε χθες ένα ποστ στο οποίο ακολουθώντας το παράδειγμα του Jonah Hill, ζήτησε ευγενικά από τους φαν της να μην ξανασχολιάσουν με οποιονδήποτε τρόπο την εμφάνισή της.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων έγραψε, “Λοιπόν έχω κάτι μόνο να σας πω – αν έχετε κάποια γνώμη για το σώμα μου, παρακαλώ, μην τη μοιραστείτε μαζί μου. Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να είναι ευγενικοί και όχι προσβλητικοί, όμως κι εγώ στο τέλος τέλος είμαι άνθρωπος, και είναι στ’ αλήθεια πολύ δύσκολο να πρέπει να σηκώσω το βάρος των χιλιάδων απόψεων που μου στέλνετε απευθείας κάθε μέρα σχετικά με το πως φαίνομαι. Αν έχετε μια γνώμη για μένα, αυτό είναι μια χαρά, καταλαβαίνω πως είμαι στην τηλεόραση και αυτό σημαίνει πως ο κόσμος θα έχει πράγματα να πει, όμως σας ικετεύω, μη τα στέλνετε σε μένα”, και πρόσθεσε μια καρδούλα.

Η αλήθεια είναι πως για έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει δυσκολίες με το σώμα του και την εικόνα του, ακόμα και ένα σχόλιο που στο μυαλό κάποιου είναι κολακευτικό, για αυτό το άτομο μπορεί να είναι triggering. Και είναι εντελώς κατανοητό, πως για κάποιον σαν την Coughlan που έχει κοντά στους 1,2 εκατ. ακολούθους μόνο στο Instagram, ένας μόνιμος βομβαρδισμός από μηνύματα που της θυμίζουν την δύσκολη σχέση με το σώμα της, ακόμα και αν είναι θετικά, στην πραγματικότητα δεν την βοηθούν.

Κάτι ακόμα που ωστόσο κάνουν τέτοιου είδους σχόλια, τουλάχιστον όταν προέρχονται από δημοσιογράφους, είναι ότι τραβούν την προσοχή από την δουλειά της, σαν ένα ακόμα παρακλάδι του σεξισμού και της χονδροφοβίας της βιομηχανία του θεάματος. Όπως είχε γράψει και η ίδια στο twitter τον Μάρτη του 2021, ” Κάθε φορά που κάποιος με ρωτάει για το σώμα μου σε μια συνέντευξη, με κάνει να αισθάνομαι πάρα πολύ άβολα, και παράλληλα με στεναχωρεί γιατί δεν μου δίνεται η ευκαιρία απλά να μιλήσω για την δουλειά μου που τόσο αγαπώ.”

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!