Με τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει από τις αρχές του 2021, πολλοί έχουν πλέον συνδέσει τον χώρο του θεάτρου με τις κακοποιητικές συμπεριφορές κάποιων από τους εκπροσώπους του. Είναι αυτό σωστό, όμως; Πράγματι είναι το θέατρο που νοσεί; Ή μήπως πέφτει πάνω του άδικα όλο το βάρος για πράξεις πολύ συγκεκριμένων ανθρώπων; Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι το τελευταίο είναι το πιο πιθανό. 

Το θέατρο δεν είναι κάποιο άνδρο ακολασίας και ανηθικότητας. Αυτός είναι και ο λόγος που τα θύματα της όποιας κακοποίησης, που μίλησαν, δεν εκδιώχθηκαν από αυτό, σε αντίθεση με τους θύτες που παραγκωνίστηκαν. Αυτός είναι και ο λόγος, που μία μεγάλη μερίδα των ανθρώπων του έσπευσαν να τα στηρίξουν και να καταδικάσουν τις κακοποιητικές συμπεριφορές. Αυτός είναι ο λόγος που όλο και περισσότεροι τολμούν να μιλήσουν. 

Η Ναταλία Δραγούμη έρχεται να υπογραμμίσει ακριβώς ότι το θέατρο δεν αποτελεί ένα ψυχεδελικό πάρτι για την ικανοποίηση των ορέξεων του οποιουδήποτε. Η ηθοποιός συγκεκριμένα μίλησε στο περιοδικό InStyle και στην Ειρήνη Ζουρνατζή, αναφέροντας: “Όταν κάποιος βιώνει χειριστικές συμπεριφορές πρέπει να μιλάει, να φεύγει και κυρίως να μη φοβάται. Υπάρχουν σύμμαχοι που θα βοηθήσουν. Ο χώρος μας είναι μια λύτρωση ψυχής και όχι ένα ψυχεδελικό πάρτι. Υπάρχουν όρια που κανείς δεν πρέπει να ξεπερνά. Στο θέατρο ειδικότερα είναι πολύ λεπτό αυτό το νήμα, καθώς οι ηθοποιοί μπαίνουν βαθιά ο ένας στην ψυχή του άλλου”. 

Επιπλέον, σχολίασε για τον χώρο του θεάτρου: “Το θέατρο είναι το πιο αληθινό και συνάμα γοητευτικό ψέμα που υπάρχει. Οι νεότεροι πρέπει να μάθουν ότι είναι ένα μέσο της υποκριτικής που είναι γεμάτο αλήθεια, μέσα στο ψέμα του όμως. Η γήινη αλήθεια είναι μόνο μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις. Για μένα προσωπικά, αφετηρία και επιστροφή είναι η οικογένειά μου”. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!