Ανάμεσα στα πιο ταλαντούχα παιδιά-ηθοποιούς του Hollywood είναι αναμφισβήτητα και η Millie Bobbie Brown. Η νεαρή ηθοποιός που ήρθε στο προσκήνιο χάρη στην σούπερ-δημοφιλή σειρά του Netflix, Stranger Things, έχει ήδη στο δυναμικό της άλλη μια μεγάλη επιτυχία της πλατφόρμας, το Enola Holmes, και όπου επίσης πρωταγωνιστεί.

Τον περασμένο Φλεβάρη λοιπόν, η νεαρή ηθοποιός έκλεισε τα 18 της χρόνια, σηματοδοτώντας την ενηλικίωσή της. Γι’ αυτό το περίπλοκο θέμα μίλησε αναλυτικά στο podcast The Guilty Feminist όπου βρέθηκε καλεσμένη πριν λίγες μέρες.

Όταν ρωτήθηκε λοιπόν για το πώς είναι αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής της, η Bobbie Brown απάντησε, “Αντιμετωπίζω τα ίδια πράγματα όπως κάθε 18-χρονος. Προσπαθώ να διαχειριστώ το ότι είμαι ενήλικη, και τις σχέσεις μου, τις φιλίες μου και όλα αυτά. (…) Η μόνη διαφορά είναι πως εγώ το κάνω κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας.”

Η νεαρή ηθοποιός στη συνέχεια παραδέχτηκε πως για εκείνη η ενηλικίωση ήταν κάτι αρκετά αγχωτικό. Μιλώντας για τον πρώτο καιρό αφού έκλεισε τα 18, η Bobbie Brown είπε, “Σίγουρα βλέπω διαφορά σε σχέση με το πως με αντιμετωπίζει ο κόσμος, ο τύπος, και στα social media”. Κάτι το οποίο όπως τόνισε δε θα ‘πρεπε να συμβαίνει, “το ότι γίνεται κάποιος 18 δεν θα έπρεπε να αλλάζει τίποτα”.

“Αλλά αυτό συμβαίνει και είναι χάλια. Νομίζω ότι έιναι μια πολύ καλή αντιπροσώπευση του τι συμβαίνει στον κόσμο και πως τα νεαρά κορίτσια σεξουαλικοποιούνται. Οπότε ναι το αντιμετωπίζω αυτό, αλλά από την άλλη το αντιμετώπιζα εδώ και πολύ καιρό.”

Δυστυχώς, η γυναικεία υπερσεξουαλικοποίηση τόσο από τα παραδοσιακά όσο και από τα νέα μίντια είναι μια πραγματικότητα. Δυστυχώς. Ελπίζουμε με όλα τα υπόλοιπα που αλλάζουν, να αρχίσει σιγά σιγά να υπάρξει μια πρόοδος και σε αυτόν τον τομέα.