Οι γυναίκες αντιμετωπίζουμε σεξιστικά σχόλια σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής μας, άσχετα με το τι και πώς το κάνουμε. Κάποια προκύπτουν από τον εκάστοτε σεξισμό αυτού, που τα εξαπολύει. Άλλα, ωστόσο, είναι βαθιά ριζωμένα στην κοινωνία μας, έχοντας μετατραπεί σε στερεότυπα, που ακόμα και γυναίκες χρησιμοποιούν, για να προσβάλλουν άλλες γυναίκες. Ένα από αυτά; Φυσικά, το θέμα αυτοκίνητο. 

Αν είσαι γυναίκα οδηγός, τότε είναι σχεδόν απίθανο να μην έχεις ακούσει ένα σεξιστικό σχόλιο/βρισιά στον δρόμο σχετικά με τον τρόπο, που οδηγείς, που παρκάρεις ή που απλά υπάρχεις μέσα στο αυτοκίνητό σου. Ένα τέτοιο σχόλιο φαίνεται να άκουσε τώρα και η Μαρία Ηλιάκη, φτάνοντας πλέον στα όρια της υπομονής της και απαντώντας μέσω του Instagram της. Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια δημοσίευσε stories εμφανώς νευριασμένη και απηυδησμένη με όλους όσους ψάχνουν αφορμή να επιτεθούν στις γυναίκες οδηγούς.

“Στο σημείο αυτό, θα ήθελα απλά να δηλώσω πόσο πιο ωραίος θα ήταν ο κόσμος χωρίς όλους εσάς τους βλάκες, για να μην πω κάτι χειρότερο, που ψάχνετε ας πούμε αφορμή να κάνετε το σεξιστικό σας σχόλιο για μία γυναίκα, που ας πούμε οδηγεί λίγο πιο προσεκτικά από εσάς ή παρκάρει λίγο πιο αργά από εσάς ή, ή, ή… και να πείτε την εξυπνάδα σας. Ε, άι και σιχτίρ”. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!