Το έχουμε πει εμείς πολλές φορές και το έχει πει και η Lizzo. Μάλλον, όμως, πρέπει κι εμείς και εκείνη να το πούμε ξανά. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να σχολιάζει τα κιλά των άλλων ανθρώπων. Ούτε να κάνει υποθέσεις για την υγεία τους βάσει αυτών. Ειδικά αν δεν είναι γιατρός και ειδικά αν δεν είναι γιατρός που σε έχει εξετάσει προσωπικά, γνωρίζει το ιστορικό σου και του έχεις απευθυνθεί ζητώντας την γνωμάτευσή του.  

Το να συνδέεις τα παραπάνω κιλά αυθαίρετα με ασθένειες δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δείγμα καλής θέλησης. Είναι επιβλαβές, επικίνδυνο, τρομερά αγενές και βαθιά χοντροφοβικό. Αποδεδειγμένα υπάρχουν άτομα με περισσότερα κιλά, που τρώνε υγιεινά και ασκούνται, αλλά δεν αδυνατίζουν. Όχι γιατί έχουν κάποιο ιατρικό πρόβλημα, αλλά επειδή πολύ απλά αυτό είναι το σώμα τους και μπορεί να μην προσπαθούν καν να το αλλάξουν.  

Η απάντηση της Lizzo σε όλους τους ψευτογιατρούς

Η Lizzo έχει πει πολλές φορές ότι ανήκει ακριβώς σε αυτή την κατηγορία. Τρώει τρομερά υγιεινά και γυμνάζεται, αλλά τα κιλά της παραμένουν σταθερά, η ίδια δεν ενδιαφέρεται να τα χάσει και δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Ωστόσο, αν δεις τα σχόλια στα βίντεο και τις φωτογραφίες της, θα ανακαλύψεις ότι όλοι οι “γιατροί” των social media την ενημερώνουν για το τι ασθένεια έχει και δεν αδυνατίζει. Είναι, λοιπόν, ο κατάλληλος άνθρωπος να τους απαντήσει και γι’ αυτό το έκανε με ένα βίντεο στο TikTok:

“Ήθελα απλά να πω ότι έχω δει μερικά από τα βίντεο με τα χοντρά κορίτσια, που τρώνε υγιεινά και ασκούνται, αλλά δεν φαίνεται να χάνουν βάρος. Νομίζω ότι αυτά τα βίντεο είναι σημαντικά είτε προσπαθούν να χάσουν βάρος είτε όχι, γιατί δείχνουν ότι κάθε σώμα είναι διαφορετικό και κάθε σώμα λειτουργεί διαφορετικά.  

Αυτό που πραγματικά με ενοχλεί είναι οι ψεύτικοι γιατροί στα σχόλια που λένε ‘Α, έχεις αυτό, ίσως έχεις αυτή την πάθηση’. Όχι. Μήπως είμαι απλά χοντρή; Μήπως απλά αυτό είναι το σώμα μου; Δεν έχουν σχεδιαστεί όλα τα σώματα για να είναι αδύνατα με κοιλιακούς.

Εάν δεν αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου σήμερα, απλά θυμήσου ότι το σώμα σου είναι δικό σου. Κανείς δεν έχει το σώμα σου. Οπότε απόλαυσέ το”.  

@lizzo

From one fat girl to y’all. With love 😘

♬ original sound – lizzo