Ο Elon Musk δεν θα λέγαμε ότι είναι ιδιαίτερα συμπαθής, με μοναδική ίσως εξαίρεση τους υποστηρικτές της ρεπουμπλικανικής δεξιάς. Κατά τ’ άλλα, μόνο τις αντιδράσεις του κόσμου να δεις στην ανακήρυξή του σε Person of the Year, αλλά και στην αγορά του Twitter από τον ίδιο, γρήγορα θα καταλάβεις ότι οι περισσότεροι είτε τον αντιπαθούν είτε τον αντιμετωπίζουν ως καρικατούρα είτε και τα δύο. Και κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει ακόμα και για την κόρη του. 

Η 18χρονη έκανε coming out ως τρανς γυναίκα πριν μερικές μέρες. Μαζί με αυτό, μάθαμε ότι τον Απρίλιο, λίγο αφότου ακούμπησε τη νόμιμη ηλικία συναίνεσης στην Καλιφόρνια, κατέθεσε αίτηση στο Κομητειακό Ανώτατο Δικαστήριο της Σάντα Μόνικα, ώστε επίσημα να αποκτήσει ένα νέο πιστοποιητικό γέννησης, αλλά και να αλλάξει το όνομά της, ώστε αυτά να ευθυγραμμίζονται με την ταυτότητα φύλου της. Ωστόσο, το παράδοξο, που εντοπίστηκε σε έγγραφα, τα οποία διέρρευσαν, ήταν ότι δεν ζήτησε αλλαγή μόνο του μικρού της ονόματος, αλλά και του επιθέτου της. 

Η λύση του παραδόξου δίνεται στα ίδια έγγραφα, στο σημείο που η κοπέλα έπρεπε να δικαιολογήσει την αίτησή της. Εκεί, λοιπόν, είδαμε ότι η αλλαγή του ονόματος δεν σχετίζεται μόνο με την τρανς ταυτότητά της, αλλά και με την πρόθεσή της να αποκηρύξει τον πατέρα της και να κόψει κάθε δεσμό μαζί του. Συγκεκριμένα, δίπλα στην αιτία έγραψε: “Ταυτότητα φύλου και το γεγονός ότι πλέον δεν ζω ούτε θέλω να σχετίζομαι με τον βιολογικό πατέρα μου με τον οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή”. 

Να πούμε ότι δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την ίδια, αλλά πηγές του TMZ αναφέρουν ότι το όνομα, που η 18χρονη επέλεξε για τον εαυτό της είναι Vivian Jenna Wilson, με το επίθετο να ανήκει στη μητέρα της και πρώην σύζυγο του Musk, Justine Wilson. Όσο για τον λόγο, που η κόρη του δεν θέλει καμία σχέση με τον Musk; Δεν μπορούμε να ξέρουμε στα σίγουρα, αλλά ένα πιθανό σενάριο ίσως έχει να κάνει με τρανσφοβικά σχόλια, που έχει κάνει στο παρελθόν. Πέρα από το ότι ο δισεκατομμυριούχος είναι ανοιχτά υποστηρικτής των Ρεπουμπλικάνων, με το κόμμα να έχει ξεκάθαρα τρανσφοβικές θέσεις, ο ίδιος αρκετές φορές έχει τουιτάρει υποβιβάζοντας την αξία των σωστών αντωνυμιών, όταν απευθυνόμαστε σε τρανς άτομα. Φυσικά, ο λόγος μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο προσωπικό και οικογενειακό τους, που εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.