Δεν φαίνεται να έχει τρομερή σημασία ότι ζούμε στο 2022. Ο σεξισμός καλά κρατεί, ακόμα και σε πράγματα, που ίσως δεν τα συνειδητοποιούμε αμέσως και χρειάζεται να τα παρατηρήσουμε λίγο καλύτερα. Ένα από αυτά είναι οι γυναίκες, που βλέπουμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, αλλά και στο θέατρο. Βασικά, η ηλικία αυτών των γυναικών και οι ρόλοι, που τούς δίνονται. Πριν κάποιο διάστημα, για παράδειγμα, η Θάλεια Ματίκα είχε αναφέρει ότι ποτέ κανείς δεν επιλέγει να βάλει συμπρωταγωνιστή σε γυναίκα νεότερο άντρα από εκείνη, εκτός κι αν σε αυτή την ηλικιακή διαφορά στηρίζεται όλο το σενάριο. Παράλληλα, η Κάτι Γκουλιώνη είχε αναφέρει τον Δεκέμβριο ότι μόλις οι γυναίκες περνάνε τα 45 με 50 είναι σαν να μην υπάρχουν για τα περισσότερα μέσα. 

Τώρα, η Κοραλία Καράντη ήρθε να προσθέσει κάτι ακόμα στη συζήτηση γύρω από τον ηλικιακό ρατσισμό, που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον χώρο της υποκριτικής. Η ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη και στον Άρη Καβατζίκη γενικά για τον σεξισμό, που οι γυναίκες βιώνουν σε όλη τους τη ζωή. Έτσι, κατέληξε να αναφέρεται στον ηλικιακό ρατσισμό, με τις γυναίκες άνω των 45 να σταματούν πλέον να παίρνουν πρωταγωνιστικούς ρόλους και να λειτουργούν μόνο βοηθητικά στην πλοκή. Οι παραγωγοί δεν τούς δίνουν πια ρόλους, που τις παρουσιάζουν ως το αντικείμενο του πόθου, αλλά μόνο ρόλους μανάδων, πεθερών και θειάδων και συνήθως είναι οι κακές της υπόθεσης. Μάλιστα, αναφέρθηκε και συγκεκριμένα σε πρόσφατη τηλεοπτική της συμμετοχή, όπου κατέληξε να υποδύεται τη μητέρα της Ελισάβετ Μουτάφη, παρά το γεγονός ότι η διαφορά ηλικίας τους δεν βγάζει νόημα, για να έχουν τέτοια σχέση οι ρόλοι τους. 

“Έχουμε καταπιεστεί τραγικά (οι γυναίκες). Σε όλα. Οικονομικά κατ’ αρχήν. Μπορεί να κάνεις περισσότερη δουλειά από έναν άντρα, να στηρίζεται πάνω σου μια δουλειά, αλλά να μην αμειφθείς με το ίδιο μισθό, επειδή είσαι γυναίκα. Δεν μπαίνεις μπροστά, επειδή είσαι γυναίκα. Κάποια πράγματα θεωρούνται αντρικά, επομένως δεν μπορεί να προηγηθεί η γυναίκα. Πρέπει να πέσει.

Ή σεξιστικά σχόλια. Άπειρα. Εντάξει τώρα, άμα περάσεις τα 40, είσαι… Κι επίσης αυτό, που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, αυτά που λέγονται στο Hollywood. Οι γυναίκες μετά τα 45 στο Hollywood, αλλά και εδώ, αντιμετωπίζουν τεράστιο θέμα. Δεν υπάρχουν ρόλοι. Υπάρχουν ρόλοι παράπλευροι, που είναι οι γυναίκες, που είναι χρήσιμες, για να πάει παρακάτω το κεντρικό story, που πάντα αφορά τη νέα κοπέλα, που είναι το αντικείμενο του πόθου. Αν δεν είσαι πλέον το αντικείμενο του πόθου, είσαι 50-55 χρονών, είσαι μετά την εμμηνόπαυση, επομένως δεν μπορεί να σε φαντασιωθεί κανείς ως ερωμένη, παρ’ όλο που το κοινό είναι γυναικείο κατά κύριο λόγο, θα κάνεις τις πεθερές και τις κακές πεθερές, θα κάνεις τις μάγισσες, θα κάνεις τις συμπεθέρες, θα κάνεις τις θείες που καταπιέζουν, θα κάνεις τέτοια πράγματα.

Πρόσφατα στο Το Αύριο Μάς Ανήκει έκανα τη μαμά της Ελισάβετ Μουτάφη. Δεν βγαίνουν τα χρόνια. Γελάγαμε με την Ελισάβετ”.