Trigger Warning: Το κείμενο περιλαμβάνει αναφορές σε θανατική καταδίκη

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η Kim Kardashian έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια να γίνει δικηγόρος, με το πρώτο βήμα προς τον σκοπό της να έχει ήδη επιτευχθεί. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι θέλει να αναμορφώσει το ποινικό σύστημα των ΗΠΑ, βοηθώντας καταδικασμένους σε μακροχρόνια/ισόβια φυλάκιση ή θανατική ποινή, δυσανάλογα με το έγκλημά τους και το πρότερα καθαρό ποινικό τους μητρώο. Καταδικασμένους, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν είναι λευκοί, αλλά people of color. 

Ένα από τα άτομα, που προσπαθούσε να βοηθήσει, ήταν και ο Brandon Bernard. Ο άντρας είχε καταδικαστεί το 1999 σε θανατική καταδίκη, αφότου είχε κατηγορηθεί και κριθεί ένοχος σε ηλικία 18 ετών για την απαγωγή και τη δολοφονία δύο παστόρων, μαζί με τον Christopher Andre Vialva. Λόγω της ηλικίας του και του μέχρι τότε βίου του, η Kardashian θεωρούσε ότι το μέγεθος της ποινής δεν ήταν αντίστοιχο της περίπτωσης του Bernard και ότι έπρεπε η απόφαση θανατικής καταδίκης του να ανακληθεί και να αντικατασταθεί με ισόβια φυλάκιση. Μάλιστα, αφότου η προσπάθειά ανατροπής της καταδίκης του απορρίφθηκε από έναν δικαστή, η Kardashian έφτασε το θέμα στον τότε πρόεδρο, Donald Trump. 

Ωστόσο, όσο κι αν το προσπάθησε, δεν κατάφερε να σώσει τον Bernard. Στις 10 Δεκεμβρίου του 2020, η θανατική καταδίκη του εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση και έφυγε από τη ζωή, 21 χρόνια μετά το έγκλημά του. Λίγο πριν, η Kardashian είχε αποκαλύψει μέσω ενός Instagram story, “Μόλις μίλησα στον Brandon πιθανώς για τελευταία φορά. Το χειρότερο τηλεφώνημα, που είχα ποτέ. Ο Brandon, ανιδιοτελής όπως πάντα, ήταν επικεντρωμένος στην οικογένειά του και στο να σιγουρευτεί ότι είναι καλά. Μού είπε να μην κλαίω, γιατί η μάχη μας δεν τελείωσε. 

Όταν μού είπε ότι είναι κλειστοφοβικός και τού πρότειναν να τού κάνουν ηρεμιστική ένεση, για να ηρεμήσει, πριν τον βάλουν στην καρέκλα, και ότι απλά δεν ήθελε να πανικοβληθεί, κυριολεκτικά το έχασα. Έπρεπε να βάλω σε σίγαση το κινητό μου, ώστε να μη με ακούσει να κλαίω έτσι. 

Δεν είπαμε αντίο, γιατί θέλαμε να έχουμε ελπίδα ότι θα μιλήσουμε ξανά. Είπαμε τα ξαναλέμε σύντομα”. 

Ο διάλογος είναι δύσκολος και μόνο να τον διαβάζεις, αλλά πλέον είχαμε την ευκαιρία και να τον δούμε και να τον ακούσουμε. Στο The Kardashians, έπαιξαν απόσπασμα από την στιγμή, που ο Bernard πήρε την Kardashian, για να κάνει το τελευταίο τηλεφώνημα της ζωής του. Σε αυτό, τής περιγράφει όλη τη διαδικασία, που θα ακολουθούσαν για την εκτέλεσή του, ενώ ακούγεται και να τής εξηγεί ότι θα τού κάνουν ηρεμιστική ένεση λόγω της κλειστοφοβίας του. Η Kardashian όλη την ώρα φαίνεται έτοιμη να καταρρεύσει, ενώ όταν ο Bernard κατάλαβε ότι έχει βάλει τα κλάματα, ακούγεται να τής λέει ότι δεν χρειάζεται να είναι στεναχωρημένη. 

Η ίδια σχολίασε το απόσπασμα στην προσωπική της συνέντευξη λέγοντας, “Ήμουν το τελευταίο του τηλεφώνημα. Δεν μπορούσα να κρατηθώ. Και το γεγονός ότι εκείνος προσπάθησε να ηρεμήσει εμένα, για να μην κλαίω, μού ράγισε την καρδιά”. 

@kardashquotes

Kim was trying to save someone on death row (Brandon Bernard) but it was too late & he got executed a few hours later 💔 #fyp #kimkardashian

♬ Vas – jagger finn

Μετά την προβολή του επεισοδίου στο Hulu, συμπλήρωσε με ένα Instagram story, “Tο επεισόδιο αυτής της εβδομάδας από το The Kardashians μού επέτρεψε να μοιραστώ μαζί σας, παιδιά, κάποια από τη δουλειά μεταρρύθμισης, που κάνω. Κάθε στιγμή, που μπορεί να βοηθήσει να μοιραστώ ότι υπάρχουν τόσα μεταμορφωμένα άτομα, που αξίζουν δεύτερες ευκαιρίες σε αυτή τη ζωή, θέλω να μοιραστώ τις ιστορίες τους μαζί σας. Ο Brandon Bernard άξιζε μία δεύτερη ευκαιρία”. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!