Μόλις το 2019 η Kim Kardashian είχε αντιμετωπίσει ένα τεράστιο κύμα αντιδράσεων για το τότε νέο shapewear brand της. Πριν αυτό αποκτήσει το όνομα SKIMS, είχε αποφασίσει να το ονομάσει Kimono. Φυσικά, πολλοί την κατηγόρησαν για cultural appropriation. Μέχρι και ο δήμαρχος του Κιότο της είχε στείλει επιστολή, ζητώντας να μην χρησιμοποιήσει το εμπορικό σήμα Kimono. Σύντομα, η Kardashian αναγνώρισε το λάθος της και ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει το όνομα του brand, όπως και έκανε. 

Ωστόσο, μία νέα της νομική περιπέτεια δείχνει ότι μάλλον δεν πήρε το μάθημά της. Εδώ και αρκετό καιρό γνωρίζουμε ότι ετοιμάζει ένα νέο brand, το οποίο θα σχετίζεται με την ομορφιά και την περιποίηση. Μάλιστα, ακούγεται ότι το κλείσιμο του brand καλλυντικών της, KKW Beauty, σχετίζεται με την ένταξή του σε αυτό που ετοιμάζει. 

Τον Μάρτιο η νομική ομάδα της Kardashian ξεκίνησε τις διαδικασίες, για να επικυρώσει και να προστατεύσει ως δικά της τα εμπορικά σήματα SKKN και SKKN By Kim. Το πρόβλημα είναι ότι μόλις μερικές μέρες νωρίτερα, μία μικρή επιχείρηση είχε προχωρήσει στην ίδια ακριβώς διαδικασία για το εμπορικό σήμα SKKN+. Το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο brand, που ανήκει στη Cydnie Lunsford και υπόκειται στην Beauty Concepts LLC, επίσης ασχολείται με την ομορφιά και την περιποίηση και το κάνει από το καλοκαίρι του 2017. 

Η επιστολή της Beauty Concepts και η δήλωση του δικηγόρου της

Τώρα έγινε γνωστό ότι δικηγόροι της Beauty Concepts έχουν στείλει επιστολή παύσης παράνομης δράσης στη νομική ομάδα της Kardashian. Μεταξύ άλλων, σε αυτήν αναφέρεται: “Για πάνω από τέσσερα χρόνια, η Beauty Concepts έχει δημιουργήσει μία πετυχημένη γυναικεία και μαύρης ιδιοκτησίας μικρή επιχείρηση και brand, έχει αποκτήσει μία ισχυρή παρουσία στα social media και έχει εξυπηρετήσει χιλιάδες πελάτες από την τοποθεσία της στο Μπρούκλιν. 

Η Kim Kardashian προσπαθεί να επικυρώσει ένα εμπορικό σήμα για προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας, για προϊόντα ομορφιάς, για προϊόντα lifestyle, για υπηρεσίες καταστημάτων λιανικής, για υπηρεσίες online βίντεο και ψυχαγωγίας, όπως και για άλλες υπηρεσίες σαλονιού ομορφιάς, συμπεριλαμβανομένων του σπα και της περιποίησης νυχιών και μαλλιών, με ένα ψηφιακά πανομοιότυπο όνομα. 

Η Beauty Concepts θεωρεί ότι έχει δικαίωμα στο brand name, καθώς το έχει χρησιμοποιήσει για πάνω από τρία χρόνια πριν την αίτηση για επικύρωση εμπορικού σήματος της Kim Kardashian. Τα brand names είναι σχεδόν πανομοιότυπα στην εμφάνιση, τον ήχο και το νόημα και η προσθήκη του ‘By Kim’ διαφοροποιεί ελάχιστα τις δύο εταιρείες, πράγμα που δυνητικά θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση στην αγορά”.

Επιπλέον, ο Erik M. Pelton, δικηγόρος της εταιρείας, άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι η Kardashian όχι μόνο γνώριζε για την ύπαρξη του SKKN+, αλλά και ότι έχει στόχο να εξατμίσει μία μικρή επιχείρηση με αυτή της την κίνηση. “Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι η ομάδα της Kardashian είτε δεν γνώριζε για την προηγούμενη χρήση του SKKN+, είτε γνώριζε και υιοθέτησε το brand name SKKN έτσι κι αλλιώς, ώστε να εξατμίσει μία μικρή επιχείρηση μειονοτικής ιδιοκτησίας”. 

Η απάντηση της πλευράς Kardashian

Από την πλευρά της Kardashian, η μοναδική απάντηση έχει έρθει από τον δικηγόρο της, Michael G. Rhodes, ο οποίος μίλησε στο TMZ. “Σίγουρα εκτιμούμε και υποστηρίζουμε μικρές επιχειρήσεις και σεβόμαστε την δεσποινίς Lunsford. Το ερώτημα αυτή την στιγμή, όμως, σχετίζεται με το δίκαιο των εμπορικών σημάτων και δεν έχουμε κάνει τίποτα, που να αξίζει να κινηθεί νομικά εναντίον μας. Είμαστε απογοητευμένοι, που αποφάσισε να τρέξει στα media, γνωρίζοντας ότι προγραμματίζαμε τηλεφώνημα για την επόμενη μέρα, που ζητήθηκε από τον δικηγόρο της. Οπότε αν και διαφωνούμε με την επιστολή, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να λειάνουμε τα πράγματα μόλις μιλήσουν οι δύο πλευρές”. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!