Η Kendall Jenner είναι ένα από τα πιο προνομιούχα άτομα στον πλανήτη. Ανήκει στην πιο επιδραστική οικογένεια της Αμερικής και ίσως του κόσμου όλου, είναι πλούσια, όμορφη και επιτυχημένη. Παρόλα αυτά υποφέρει από προβλήματα ψυχικής υγείας και πάσχει από αγχώδη διαταραχή από πολύ μικρή ηλικία.

Το γεγονός ότι έχει εδώ και καιρό αποφασίσει να μιλήσει για τα προβλήματά της, αποδεικνύει περίτρανα ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας δεν κάνουν διαχωρισμούς ανάμεσα σε προνομιούχους και μη ανθρώπους και μπορούν να πλήξουν τον οποιονδήποτε. Πρόσφατα λοιπόν, το μοντέλο και επιχειρηματίας έκανε μια σχετική ανάρτηση για τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνει να κατακτάει μια πιο “θετική διάθεση” κάθε πρωί που ξυπνάει, δίνοντας το παράδειγμα στα εκατομμύρια των ακολούθων της.

“Χαρούμενη Δευτέρα σε όλους! Το άγχος μου (ιδιαίτερα το κοινωνικό μου άγχος) έχει φτάσει στα 100 τελευταία. Έχω όμως φτάσει σε ένα σημείο που είμαι σε θέση αν μην αισθάνομαι άσκημα πια. Αγαπώ τον χώρο μου και την μοναξιά μου.”

Δίπλα στο βιντεάκι του κήπου της με την ζεν ατμόσφαιρα, η Kendall πρόσθεσε, ‘Βρίσκω τρόπους να βοηθηθώ για να ξεκινήσω την μέρα μου με μια πιο ήρεμη και θετική διάθεση. Αφού λοιπόν το είπα αυτό, θα ήθελα να στείλω μερικά καλά vibes” είπε, και συνέχισε εξηγώντας την πρωινή της ρουτίνα που την βοηθάει να αντιμετωπίζει το άγχος της με πιο θετικό τρόπο. Λέει λοιπόν τα εξής:

“Σήμερα ξεκίνησα την μέρα μου με:

  • 10 βαθιές αναπνοές/εκπνοές πριν καν αγγίξω το τηλέφωνό μου
  • Πήγα στην αυλή μου και ενημέρωσα το ημερολόγιό μου
  • Έγραψα όλα τα πράγματα για τα οποία ανυπομονώ σήμερα/αυτόν τον μήνα
  • Εξέφρασα την ευγνωμοσύνη μου για όλες μου τις ευλογίες
  • Ρούφηξα ήλιο
  • Ήπια το τσάι μου και έκανα μερικές βαθιές αναπνοές ακόμα.

Είμαι αισιόδοξη για την ημέρα που έρχεται και το ίδιο πρέπει να είστε κι εσείς! Σας αγαπώ!”

Στο παρελθόν η Kendall έχει μιλήσει για την αγχώδη διαταραχή της. “Θυμάμαι να είμαι πολύ μικρή, 8,9,10 ετών και να έχω πρόβλημα με την ανάσα μου σε σημείο που να πηγαίνω στην μαμά μου για βοήθεια. Νομίζω ότι το γεγονός ότι δούλεψα πολύ σκληρά, όπως επίσης και η κατάσταση στην οποία βρίσκομαι αυτή την εποχή, έβγαλε την κατάστασή μου εκτός ελέγχου. Είναι φορές που νιώθω ότι πρέπει να πάω επειγόντως στο νοσοκομείο γιατί νομίζω ότι η καρδιά μου θα σταματήσει να δουλεύει. Δεν μπορώ να πάρω ανάσα και χρειάζομαι βοήθεια. Κάποιες φορές νομίζω ότι πεθαίνω.”

Δεν παρέλειψε βέβαια να απαντήσει και σε όσους καυτηριάζουν τα όσα λέει για την ψυχική της υγεία, τονίζοντας ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί να νοιώθει έτσι ενώ είναι τόσο προνομιούχα.

“Δεν θα τολμήσω ποτέ να πω ότι δεν είμαι τυχερή. Το γνωρίζω ότι είμαι πολύ προνομιούχα και έχω έναν καταπληκτικό τρόπο ζωής. Είμαι ευλογημένο κορίτσι. Στο τέλος της μέρας όμως, είμαι μόνο ένας άνθρωπος.”