Δεν ξέρω πόσο πια θα μάς πάρει να το καταλάβουμε, αλλά ό,τι αφορά τον εαυτό του καθενός δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπόκειται σε κανόνες και κουτάκια. Ούτε βάσει φύλου, ούτε βάσει ηλικίας, ούτε βάσει του οτιδήποτε. Παράδειγμα; Κάποια στιγμή ο ανθρώπινος πληθυσμός πρέπει να κατανοήσει ότι το αν μία γυναίκα θα ξυρίζεται ή όχι είναι αποκλειστικά δικό της θέμα και ότι καμία δεν δεσμεύεται αιωνίως σε μία από τις δύο επιλογές.  

Το ξύρισμα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως η απόλυτη κανονικότητα, γιατί δεν είναι. Και για να το ξεκαθαρίσουμε, δεν μιλάμε μόνο για εκείνες τις γυναίκες που δεν ξυρίζονται σε μόνιμη βάση από ιδεολογία ή αισθητική. Υπάρχουν και οι άλλες που κάποιες μέρες ξυρίζονται και κάποιες όχι. Που κάποιες μέρες βαριούνται να το κάνουν, είναι κουρασμένες ή δεν έχουν χρόνο. Και νομίζω ότι αν το ψάξουμε, θα διαπιστώσουμε ότι αυτές είναι που συναντάμε πιο συχνά. Κι όμως, οι περισσότερες από αυτές, αν και αποτελούν τη νόρμα, συνήθως ντρέπονται να το πουν ή να δείξουν τα πόδια τους, όταν η τρίχα έχει απλά βγει μισό πόντο παραπάνω. 

Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα σιγά σιγά όλοι να κανονικοποιήσουμε κάτι που έτσι κι αλλιώς είναι κανονικό; Ο πιο απλός τρόπος είναι με το σταδιακά όλες να μιλάμε ανοιχτά, ακομπλεξάριστα, ακόμα και με χιούμορ όταν δεν έχουμε χρησιμοποιήσει το ξυραφάκι. Ακόμα καλύτερα; Να το κάνουν αυτό γυναίκες με δημόσιο βήμα και με μεγάλο κοινό. Γυναίκες όπως η Katy Perry. 

Η Katy Perry δεν έχει χρόνο να ξυρίσει τα πόδια της

Η τραγουδίστρια είναι κριτής του Americal Idol. Κρίνοντας την ερμηνεία μίας διαγωνιζόμενης και περιγράφοντας την ανατριχίλα της, ανέφερε ότι σταμάτησε να ξυρίζει τα πόδια της. Ο λόγος; Τρομερά απλός και συνηθισμένος. Η Perry γέννησε τον Αύγουστο και ως μητέρα με μωρό δεν έχει καθόλου χρόνο, οπότε αποφάσισε να βγάλει το ξύρισμα από το πρόγραμμα. Και νομίζω ότι με αυτή της την παραδοχή μπορούν να ταυτιστούν, αν όχι όλες, οι περισσότερες γυναίκες που έχουν βρεθεί με μωρό.  

Μάλιστα, η 36χρονη αστειεύτηκε διπλά για τα αξύριστα πόδια της. Πρώτα την ώρα του American Idol, αναφέροντας στη διαγωνιζόμενη ότι η ερμηνεία της την ανατρίχιασε τόσο, που οι τρίχες της μεγάλωσαν κατά τέσσερα εκατοστά. Και μία αργότερα, μέσω Twitter, ανεβάζοντας ένα gif που έδειχνε πώς έγιναν οι τρίχες της όταν την άκουσε.