Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της η σπουδαία ηθοποιός Jessica Chastain είπε ότι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Planned Parenthood, που παρέχει ιατρική βοήθεια και καθοδήγηση σε θέματα σεξουαλικής υγείας, της επέτρεψε να κυνηγήσει τα όνειρά της.

Η Chastain είχε δύσκολα παιδικά χρόνια, όπως είπε στους The Sunday Times. Γεννήθηκε σε μια μονογονεϊκή οικογένεια, από μια μητέρα που ήταν μόλις 17 ετών κι έμεινε έγκυος στη εφηβεία της. “Είμαι το πρώτο πρόσωπο στην οικογένειά μου που κατάφερα να μην μείνω έγκυος στα 17” λέει η ίδια. Αυτό το κατάφερε γιατί μέσω του οργανισμού Planned Parenthood, είχε πρόσβαση σε αντισυλληπτικά χάπια. “Αυτό είχε μεγάλη σημασία για την μετέπειτα ζωή μου, διότι μου πρόσφερε την δυνατότητα της επιλογής” εξήγησε περαιτέρω.

Η ίδια μάλιστα, δεν είναι  η πρώτη φορά που μιλάει ανοιχτά για το θέμα των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων. Χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως άτομο που τάσσεται υπέρ του δικαιώματος της επιλογής και φεμινίστρια, όπως έγραψε στο Instagram το 2018: “Πιστεύω ότι η κάθε μια μας θα πρέπει να έχει το δικαίωμα της προσωπικής επιλογής.”

Το 2019, η Chastain είναι ανάμεσα σε άλλες διασημότητες που έχουν υπογράψει δεσμευτική επιστολή ότι δεν θα συμμετέχουν σε γυρίσματα αν αυτά γίνονται σε πολιτείες των ΗΠΑ που απαγορεύουν τις αμβλώσεις. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν τέτοιες πολιτείες, σήμερα όμως τα πράγματα έχουν , όπως ξέρουμε αλλάξει. Η ίδια επικαιροποιεί αυτήν της την δέσμευση λέγοντας στο Sky News τα εξής:

“Υπάρχει η υπογραφή μου σε μια επιστολή με την οποία δεσμεύομαι ότι δεν θα εργαστώ σε καμία πολιτεία που στερεί στις γυναίκες τα δικαιώματά τους ή στην LGBTQ κοινότητα, ή σε οποιονδήποτε. Δεν πρόκειται να εργαστώ σε οποιαδήποτε πολιτεία που κάνει διακρίσεις.”

Είναι προφανές ότι η ίδια, πιστεύει με μεγάλη θέρμη στα παραπάνω, δεδομένης και της προσωπικής της εμπειρίας με την αντισύλληψη και την ελευθερία που αυτή της προσέφερε να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της πενίας και να κυνηγήσει τα όνειρα και την καριέρα της. Προφανώς και επιθυμεί να μπορεί ο καθένας να έχει την ίδια πρόσβαση και να είναι ελεύθερος να αποφασίζει για το σώμα και την ζωή του.

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!