Η Jessica Chastain και ο Oscar Isaac πρωταγωνιστούν στη νέα σειρά του HBO Max, Scenes From a Marriage. Ουσιαστικά πρόκειται για το remake της ομώνυμης σουηδικής σειράς του 1973. Η limited σειρά είναι δράμα και παρακολουθεί ένα σύγχρονο ζευγάρι Αμερικανών, με τη γυναίκα να είναι αυτή που εργάζεται και τον άντρα να μένει στο σπίτι, έχοντας αναλάβει την φροντίδα του παιδιού τους. Το σενάριο εξετάζει θέματα αγάπης, μίσους, επιθυμίας, μονογαμίας, -προφανώς- γάμου και τελικά διαζυγίου. 

Με αφορμή την προώθηση της σειράς, οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν πριν μερικές μέρες στην εκπομπή The View. Εκεί, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε κάτι, που έκανε όλο το Twitter να ασχολείται με τη σειρά. Στο τέταρτο επεισόδιο, βλέπουμε τον ρόλο του Isaac να είναι γυμνός και να ετοιμάζεται να κάνει σεξ με τη σύντομα πρώην γυναίκα του. Η κάμερα δεν μάς έδειξε μόνο το πάνω και το πίσω μέρος του σώματος του, αλλά ένα πλήρες μπροστινό πλάνο. Με άλλα λόγια, είδαμε τα γεννητικά όργανα του ηθοποιού. Αυτό έγινε θέμα συζήτησης για τον πολύ απλό λόγο ότι έχουμε συνηθίσει στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη να βλέπουμε κανονικά το μεγαλύτερο μέρος του σώματος των γυναικών, αλλά σχεδόν ποτέ των αντρών. 

Ωστόσο, μάθαμε ότι αυτό το πλάνο δεν ήταν προγραμματισμένο εξαρχής, αλλά κατέληξαν σε αυτό μετά από αίτημα της Chastain. Κάποια στιγμή, η πρωταγωνίστρια συζήτησε με τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο της σειράς Hagai Levi το θέμα του γυμνού. Όπως αποκάλυψε στο The View, σε αυτή τη συζήτηση τού εξήγησε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με το γυμνό, υπό την προϋπόθεση ότι θα έδειχναν ακριβώς τα ίδια σημεία του σώματος και του άντρα συμπρωταγωνιστή της. 

“Είπα στον Hagai, που έγραψε και σκηνοθέτησε τη σειρά, από την πολλή αρχή, ‘Είμαι άνετη με όλο το γυμνό, αλλά όποιο κομμάτι από το σώμα μου δείξεις, θα πρέπει να δείξεις το ίδιο και στον Oscar’. Οπότε υπάρχει μία σκηνή στο ντους, που έχω στο επεισόδιο 2 και βλέπεις το σώμα μου. Οπότε τώρα βλέπετε και το σώμα του. Οπότε για εμένα, ήθελε να είναι ισορροπημένο”. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!