Η εμβληματική ηθοποιός, 84 ετών, μίλησε στη Vogue για την καμπάνια της H&M Move και ξεδίπλωσε τις σκέψεις της σχετικά με τη γήρανση. “Είμαι σχεδόν 85 ετών, αλλά δεν φαίνομαι τόσο μεγάλη”, δήλωσε η βραβευμένη με Όσκαρ σταρ. “Οπότε το να κάνω τους νέους ανθρώπους να σταματήσουν να φοβούνται ότι θα γεράσουν, να βοηθήσω τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι επειδή είσαι σε μια συγκεκριμένη ηλικία δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψεις τη ζωή, να εγκαταλείψεις τη διασκέδαση, να εγκαταλείψεις το να έχεις φίλους ή φίλες, να κάνεις νέους φίλους ή ό,τι άλλο θέλεις να κάνεις”.

Η ηθοποιός του Grace & Frankie εξομολογήθηκε ότι δεν διστάζει να αποκαλύψει την ηλικία της όταν τη ρωτούν, ωστόσο, λέει με ειλικρίνεια στον εαυτό της: “Ναι, Fonda. Έχεις λεφτά. Μπορείς να πληρώσεις έναν γυμναστή. Μπορείς να πληρώσεις για πλαστική χειρουργική. Μπορείς να πληρώσεις για περιποίηση προσώπου. Μπορείς να αντέξεις οικονομικά τα πράγματα που σε βοηθούν να συνεχίσεις να φαίνεσαι νέα. Αυτό είναι αλήθεια. Τα χρήματα βοηθούν. Τα καλά γονίδια και πολλά χρήματα, όπως είπε κάποιος κάποτε”.

Μιλώντας για το δικό της ιστορικό με τις πλαστικές επεμβάσεις, είπε: “Αλλά καθώς το λέω αυτό, σκέφτομαι ότι όλοι γνωρίζουμε πολλές γυναίκες που είναι πλούσιες και έχουν κάνει όλων των ειδών τα λίφτινγκ και άλλα τέτοια και φαίνονται απαίσια. Έκανα λίφτινγκ προσώπου και σταμάτησα γιατί δεν θέλω να φαίνομαι παραμορφωμένη. Δεν είμαι περήφανη για το γεγονός ότι έκανα ένα.Τώρα, δεν ξέρω αν μπορούσα να το ξανακάνω αν θα το έκανα. Αλλά το έκανα. Το παραδέχομαι και μετά λέω, εντάξει, μπορείς να εθιστείς. Μην συνεχίσεις να το κάνεις. Πολλές γυναίκες, δεν ξέρω, είναι εθισμένες σε αυτό”.

Επίσης πρόσθεσε ότι ενώ “δεν κάνω πολλές περιποιήσεις προσώπου, δεν ξοδεύω πολλά χρήματα σε κρέμες προσώπου ή κάτι τέτοιο, μένω ενυδατωμένη, κοιμάμαι, κινούμαι, μένω μακριά από τον ήλιο και έχω καλούς φίλους που με κάνουν να γελάω. Το γέλιο είναι επίσης ένα καλό πράγμα”.

Δεν είναι φυσικά πρώτη φορά που η Fonda συζητά ειλικρινά για τη γήρανση.Τον Απρίλιο, δήλωσε στο CBS Sunday Morning: “Έχω συνείδηση ότι είμαι πιο κοντά στο θάνατο. Και δεν με ενοχλεί και τόσο πολύ. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι το σώμα μου είναι, ξέρετε… βασικά δεν είναι δικό μου. Τα γόνατά μου δεν είναι δικά μου, οι γοφοί μου δεν είναι δικοί μου, ο ώμος μου δεν είναι δικός μου. Βλέπετε κάποιον που είναι μόνο εγώ από εδώ και πάνω”.

Εμείς πάντως υποκλινόμαστε σε αυτό το σώμα, όχι μόνο για τη στάση του απέναντι στα γηρατειά, αλλά και για την ακτιβιστική του δράση.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!