Η Hailey Baldwin Bieber μίλησε για την πρόσφατη σοβαρή περιπέτεια υγείας της σε ένα 12-λεπτο βίντεο που ανέβασε στο YouTube την προηγούμενη Τετάρτη και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον λόγο που την οδήγησε στο νοσοκομείο, λέγοντας ότι στην αρχή οι γιατροί θεώρησαν ότι είχε πάθει κάποια θρόμβωση.

“Μια από τις πιθανές αιτίες της κατάστασής μου ήταν ότι είχα αρχίσει αντισυλληπτικά, κάτι που δεν θα έπρεπε να είχα κάνει ποτέ, καθώς υποφέρω από ημικρανίες. Απλά δεν είχα μιλήσει με τους γιατρούς μου σχετικά.”

Θέλοντας να προειδοποιήσει τις ακολούθους της να μην κάνουν το ίδιο λάθος, συνέχισε: “Οπότε κορίτσια, αν υποφέρετε από βαριές ημικρανίες και σχεδιάζετε να πάρετε αντισυλληπτικά, μιλήστε σχετικά με τον γιατρό σας πρώτα, γιατί υπάρχει φόβος να πάθετε εγκεφαλικό από τα χάπια αυτά.”

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που περιγράφει η Hailey είναι μια υπαρκτή αλλά ασπάνια παρενέργεια των αντισυλληπτικών χαπιών. Η ίδια βρέθηκε με έναν θρόμβο αίματος στο κεφάλι. Προσπαθώντας λοιπόν να εξηγήσει το πως έφτασε ως εκεί, είπε ότι υπήρχαν και άλλοι παράγοντες που έπαιξαν τον ρόλο τους, όπως το ότι είχε νοσήσει με Covid αλλά και τα διαρκή ταξίδια που κάνει με την δουλειά της.

Αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, έκανε κάποιες επιπλέον εξετάσεις στο UCLA και τελικά διαγνώστηκε με PFO (Ανοικτό Ωοειδές Τρήμα), μια τρύπα δηλαδή πάνω στην καρδιά που συνήθως κλείνει μετά την γέννηση. Ο βαθμός σοβαρότητας του PFO της Hailey ήταν 5, δηλαδή ο μεγαλύτερος δυνατός, με την συγκεκριμένη τρύπα να είναι γύρω στα 12 χιλιοστά.

Μετά από αυτή την διάγνωση, η ίδια λέει ότι ήταν ευγνώμων που έμαθε επιτέλους τι προκάλεσε το εγκεφαλικό της. Τέτοιοι θρόμβοι αίματος κανονικά φιλτράρονται από την καρδιά και απορροφούνται στους πνεύμονες. Εξαιτίας του PFO όμως που έχει η ίδια, ο θρόμβος αυτός πέρασε από την καρδιά της και ταξίδεψε ως τον εγκέφαλο, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Για να αποφύγει τέτοια προβλήματα στο μέλλον, η Hailey χρειάστηκε να κάνει μια μικροεπέμβαση στην οποία της πέρασαν μέσω μιας αρτηρίας ένα αντικείμενο σαν μικρό κουμπί, το οποίο το έφτασαν στην καρδιά για να κλείσουν την τρύπα. Η ίδια η καρδιά θα δημιουργήσει ιστό και θα το ενσωματώσει εκεί με τον καιρό.

Όπως είπε η ίδια, η επέμβαση αυτή πήγε πολύ καλά και τώρα έχει αναρρώσει πλήρως. Στο βίντεο της ευχαρίστησε όλους τους γιατρούς που την βοήθησαν και είπε ότι δεν υποφέρει πια από τα συμπτώματά της.