Η πρωταγωνίστρια του “Bring It On” και διάσημη ηθοποιός Gabrielle Union, αποφάσισε να ανοιχτεί και να μιλήσει για το μετραυματικό στρες το οποίο βιώνει 30 χρόνια τώρα, μετά τον βιασμό της υπό την απειλή όπλου. Σε μια ανάρτησή της στο Instagram, μίλησε για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπισε μετά την σεξουαλική κακοποίησή της όταν ήταν 19 ετών.

“Ως επιζήσασα βιασμού, παλεύω με το μετατραυματικό στρες (PTSD) εδώ και 30 χρόνια” είπε η 49-χρονη ηθοποιός στην ανάρτησή της. “Ζω με διαταραχή άγχους και κρίσεις πανικού όλα αυτά τα χρόνια και δεν ήταν καθόλου εύκολο. Υπάρχουν στιγμές που το άγχος μου είναι τόσο βαρύ που συρρικνώνει την ζωή μου. Το να βγω από το σπίτι ή το να στρίψω αριστερά σε ένα φανάρι μπορεί να με γεμίσει με τρόμο.”

“Το άγχος μπορεί να μετατρέψει τον ενθουσιασμό μου για κάποιο πάρτι ή κοσμικό γεγονός που ήθελα πολύ να παραβρεθώ (όπως το Met Ball) σε καθαρή και ατόφια αγωνία.” έγραψε δίπλα σε ένα βίντεο της από το κόκκινο χαλί του φετινού Met Gala.

“Ο καθένας αντιμετωπίζει το άγχος με διαφορετικό τρόπο και αυτό είναι ΟΚ. Δεν έχω ανάγκη να με “φτιάξει” κάποιος” πρόσθεσε.

Η Union είπε ότι μοιράστηκε αυτή της την εμπειρία ώστε και άλλοι που υποφέρουν από κάτι παρόμοιο να δουν ότι δεν είναι μόνοι και ότι δεν είναι “παράξενοι”.

“Σε βλέπω, ΣΕ ΝΟΙΩΘΩ και έχω τόση αγάπη για σένα. Πάντα. Να είστε καλοί ο ένας με τον άλλον εκεί έξω, καλοί άνθρωποι.”

Η Union είχε πρωτομιλήσει για την σεξουαλική της κακοποίηση στο βιβλίο της  “We’re Going to Need More Wine” όπου είχε πει ότι το να μιλάει για αυτό είναι θεραπευτικό.

“Το να παραδέχεσαι ότι πονάς είναι ένα πρώτο βήμα. Το δέυτερο είναι να ζητήσεις βοήθεια” είχε γράψει στο βιβλίο της το 2017. “Η κοινότητα του διαδικτύου είναι γεμάτη με άτομα που περνούν τα ίδια με εσένα.”

Το 2018, η ηθοποιός είχε μιλήσει για την μάχη της με το μετατραυματικό στρες σε μια καμπάνια του The Child Mind Institute. Είχε μάλιστα πει τα εξής:

“Είμαι εδώ για να σας πω ότι είμαι επιζήσασα του PTSD, ενώ έχω προοδεύσει, είμαι μια bad ass, MF-er … και δεν το άφησα να με σταματήσει.”

Η Gabrielle Union παντρεύτηκε τον πρώην σταρ του NBA, Dwyane Wade το 2014 και απέκτησαν μια κόρη το 2018.

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!