Πριν σχεδόν πλέον από έναν μήνα, ολοκληρώθηκε η δίκη ανάμεσα στον Johnny Depp και την Amber Heard. Και οι δύο είχαν μηνύσει ο ένας τον άλλον για δυσφήμιση και ουσιαστικά τελικός νικητής ήταν ο Depp, με τους ενόρκους να κρίνουν τον ίδιο ένοχο μόλις για μία από τις τρεις κατηγορίες εναντίον του και την Heard για όλες. Άσχετα με το ποια πλευρά πιστεύεις, ποιον στηρίζεις και τις γενικότερες απόψεις σου για το θέμα, αν δεν είσαι ακραία φανατικός, τότε μπορείς να αναγνωρίσεις ότι η δίκη πυροδότησε πολλές προβληματικές συμπεριφορές. Ελπίζαμε πως με το τέλος της δίκης, θα ερχόταν και το τέλος αυτών των συμπεριφορών, αλλά μάλλον γελαστήκαμε. Εξάλλου, κάποιοι ακόμα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για κέρδος ή και μόνο για χαβαλέ. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα τις προηγούμενες μέρες. 

Οι πιθανότητες λένε ότι τις προηγούμενες μέρες όλο και σε κάποιο social media, ειδικά στο Twitter και στο TikTok, θα σού εμφανίστηκε μία παπαρατσική φωτογραφία, που υποτίθεται ότι έδειχνε την Heard και τη μοιράστηκε κάποιος, που υποστήριξε ότι την πέτυχε με την κοπέλα του στο Λος Άντζελες, όταν πήγαν για μεσημεριανό. Σε αυτήν, η γυναίκα, που παρουσιάζεται ως η ηθοποιός, τρώει σε ένα εστιατόριο, ενώ πίνει ένα τεράστιο ποτήρι κόκκινο κρασί. Η φωτογραφία έγινε γρήγορα viral, με όλο και περισσότερους να κοροϊδεύουν ή να κάνουν hate comments για τη Heard, συνδέοντας το ενσταντανέ με τη δήλωση του δικηγόρου της προς τον Depp στη διάρκεια της δίκης ότι κάποια στιγμή ο ηθοποιός έπινε ένα τεράστιο ποτήρι κρασί (mega pint of wine). 

Λίγες μέρες αργότερα, επιβεβαιώθηκε αυτό, που ήδη υποψιαζόμασταν. Η φωτογραφία ήταν εντελώς στημένη από έναν YouTuber, που ήθελε να γίνει viral και που είχε προσλάβει μέχρι και τη γυναίκα της φωτογραφίας. Κι ενώ αυτός το παρουσιάζει ως μία αθώα φάρσα, εμείς τείνουμε να γίνουμε οι “ξενέρωτοι” της υπόθεσης και να διαφωνήσουμε. Ο λόγος είναι ότι δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από το να πυροδοτήσει εκ νέου το θέμα και μία τοξικότητα, πάνω που πήγαινε να καταλαγιάσει. 

Ρεαλιστικά μιλώντας, όποιος βλέπει τη φωτογραφία μπορεί ξεκάθαρα να δει ότι σε αυτή δεν είναι η Heard. Η κοπέλα, που βρήκε ο YouTuber, δεν έχει κανένα άλλο εμφανισιακό κοινό με την ηθοποιό, πέρα από το ότι είναι ξανθιά και λευκή. Ίσως διά ζώσης όντως να τις μπέρδευες, αλλά στη φωτογραφία κανείς δεν θα ασχολούταν μαζί της, αν κάποιος δεν υποστήριζε στη λεζάντα ότι είναι η Heard. Πώς, λοιπόν, κατάφερε να γίνει viral; Γιατί πολύ απλά την έκαναν viral άτομα, που είτε ήθελαν να κράξουν τόσο πολύ τη Heard, που έπεισαν μέχρι και τον εαυτό τους ότι βλέπουν εκείνη, είτε απλά ήθελαν να επαναφέρουν hate σχόλια για την ηθοποιό κι ας ήξεραν ξεκάθαρα ότι δεν είναι στη φωτογραφία. 

Να σημειωθεί, πάντως, πως όταν έγινε και επίσημα η επιβεβαίωση ότι ήταν φάρσα, υπήρξαν αρκετά αρνητικά σχόλια. Όχι μόνο από υποστηρικτές της Heard ή άτομα κατά της τοξικότητας γενικότερα, αλλά και από fans του Depp, που αισθάνθηκαν ότι ο YouTuber εκμεταλλεύτηκε το δράμα του ηθοποιού για προσωπικό του όφελος και για χαβαλέ.