Χθες δημοσιεύτηκε στο περιδικό Hello η νέα συνέντευξη της Δανάης Μπάρκα, όπου η παρουσιάστρια και ηθοποιός μίλησε εφ’ όλης της ύλης. Ένα από τα πράγματα που εμείς κρατήσαμε αφορά τα ρατσιστικά σχόλια και την στάση που, όπως είπε η ίδια, επιλέγει (προς τιμήν της) να κρατάει. “Όσοι επιλέγουν αυτήν την στάση ας νιώθουν δυνατοί σχολιάζοντας τρίτους», εξήγησε η παρουσιάστρια.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την απαράδεκτη δήλωση που έκανε μέσω Instagram o Τάσος Ξιάρχο σε βάρος της, πριν περίπου ένα μήνα, ο δημοσιογράφος Γιάννης Βίτσας ρώτησε την Μπάρκα κατά πόσο έχει δεχτεί ξανά τέτοιου είδους ρατσιστικά σχόλια και αν ναι, πώς τα αντιμετώπισε. Η παρουσιάστρια απάντησε με τον συνήθη αξιοπρεπή και πάντα εύστοχο τρόπο της τα εξής.

“Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου έχει τύχει να αισθανθώ τόσο αμήχανα και άσχημα εξαιτίας σχολίων που έχουν γίνει για το σώμα μου, τα μαλλιά μου, για το οτιδήποτε. Ενδεχομένως να έχουν προσπαθήσει να με φέρουν σε αυτήν την θέση αλλά να μην το έχω καταλάβει ή να μην έχω δώσει σημασία. Από τότε που ήμουν μικρή, η οικογένειά μου -και δεν εννοώ μόνο την μητέρα μου (σ.σ. Βίκυ Σταυροπούλου)- μου φώτιζαν πάντα άλλα στοιχεία των ανθρώπων. Αν χρειαζόταν να κρίνουμε κάποιον, το κάναμε με μέτρο την καλοσύνη του.”

Και συνέχισε, “Επομένως, δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να χαρακτηρίσω έναν άνθρωπο βασιζόμενη στην εξωτερική του εμφάνιση. Όσες φορές, λοιπόν, προσπάθησαν να με σχολιάσουν ή να με κάνουν να αισθανθώ περίεργα, μπορεί να έριχνα ένα δάκρυ αλλά σκεφτόμουν: ‘Είναι δυνατόν να το αφήσω αυτό να με επηρεάσει; Έχω μια ζωή δεν ξέρω πότε θα φύγω, ας είμαι χαρούμενη.Όσοι επιλέγουν αυτήν την στάση, ας νιώθουν δυνατοί σχολιάζοντας τρίτους’.”

Κι εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε όσον αφορά την παραπάνω απάντηση, είναι ένα μεγάλο “ναι σε όλα”.