Μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσουμε τους λόγους που οι άνθρωποι της τηλεόρασης θεωρούν πως έχει νόημα να παίρνουν οι ρεπόρτερ δηλώσεις από προσωπικότητες που ανήκουν σε άλλες δεκαετίες, παρόλα αυτά, εκτεθήκαμε σε μία δήλωση της κυρίας Εύης Δρούτσα που σίγουρα δεν χρειαζόμασταν. Πιο συγκεκριμένα, η στιχουργός τοποθετήθηκε επί της Eurovision και τη συμμετοχή της Αμάντας Γεωργιάδη υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να ταξιδέψει στον Τορίνο με τον Good Job Nicky, καθώς εκείνος σε αντίθεση με τη νεαρή τραγουδίστρια είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.

Είχαμε τον Good Job Nicky. Μπορούσαμε να πάμε με αυτόν στη Eurovision, δεν κατάλαβα γιατί δεν πήγαμε. Επειδή είναι γιος του Πάριου; Πρώτα δεν έχουν το δικαίωμα οι άνθρωποι που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα; Καλό είναι να ψηφίζει το κοινό; H Ελλάδα έχει πάρα πολύ καλές φωνές και είναι ντροπή μας που δεν έχουμε αυτούς τους ανθρώπους μπροστά”.

Η δήλωση της κ. Δρούτσα έρχεται λίγες μέρες μετά την ρατσιστική ερώτηση που δέχτηκε η Αμάντα Γεωργιάδη από Πολωνό δημοσιογράφο, ο οποίος σε συνέντευξη τύπου την ρώτησε γιατί η Ελλάδα προτιμάει να στέλνει Ελληνίδες της ομογένειας στον διαγωνισμό και μήπως σε αυτήν της την επιλογή κρύβεται κάποιο κρυφό μήνυμα και την αποκάλεσε “μισή Ελληνίδα”, καθώς εκείνη ζει στην Νορβηγία.

Η κ. Δρούτσα κατάφερε σε μία σύντομη δήλωση να θίξει και την Αμάντα Γεωργιάδη και τον Good Job Nicky (ίσως και τον πατέρα του Γιάννη Πάριο), καθώς, εκτός από το γεγονός ότι είπε ξεκάθαρα πως η πρώτη δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό επειδή δεν ζει στη χώρα μας, άφησε να εννοηθεί ότι ο Good Job Nicky σνομπάρεται από τον θεσμό εξαιτίας του πατέρα του μιας που, όπως φαίνεται, σύμφωνα με την κ. Δρούτσα η ΕΡΤ δεν έχει άλλη δουλειά από το να μπαίνει ανάχωμα στον νεποτισμό στο ελληνικό πεντάγραμμο. Ακόμα περισσότερο βέβαια κατάφερε να μας πείσει ότι καλό είναι να μην τοποθετούνται μικρόφωνα μπροστά στο στόμα της.

Η Αμάντα Γεωργιάδη, εκτός από μία ταλαντούχα τραγουδίστρια είναι και Ελληνίδα και Νορβηγίδα (γεννήθηκε στα Γιάννενα από Έλληνα πατέρα και Νορβηγίδα μητέρα) και μπορεί να γιορτάζει όποια από τις δύο αυτές ταυτότητές της θέλει ή και καμία. Αυτό δεν αφορά κανένα και σίγουρα δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τη συμμετοχή της σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού τον οποίο, εντελώς γελοία, αντιμετωπίζουμε λες και είναι η μόνη ευκαιρία της Ελλάδας να δείξει κάτι στην Ευρώπη, ενώ θα μπορούσαμε για παράδειγμα να εκλέγουμε τους σωστούς Ευρωβουλευτές, λέμε εμείς τώρα, έτσι μια ιδέα. Όσο για τον Good Job Nicky δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο άβολα μπορεί να ένιωσε που ενεπλάκη σε αυτή την άδικη προς την Αμάντα Γεωργιάδη δήλωση. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά ταλαντούχο μουσικό που είμαστε κάπως σίγουροι ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να περιμένει το σωστό timing και αν το θέλει, να εκπροσωπήσει τη χώρα μας.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!