Η Evan Rachel Wood μιλάει με λεπτομέρειες για την μακρόχρονη κακοποίηση που πέρασε στα χέρια του τότε αρραβωνιαστικού της Marilyn Manson, σε μια σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο Phoenix Rising. Η σειρά, που έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ Sundance 2022, φιλοξενεί την Wood στο πρώτο επεισόδιο. Σε αυτό αναφέρει η ίδια ότι ο Manson, κατά κόσμο Brian Warner, ουσιαστικά την βίασε στο set γυρισμάτων του βιντεοκλίπ τραγουδιού “Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)”, μπροστά σε όλον τον κόσμο.

Όπως εξηγεί η ίδια, στην διάρκεια μιας “ερωτικής σκηνής” ο μουσικός “διείσδυσε στην πραγματικότητα μέσα της.” Πρόσθεσε ότι, “εξαναγκάστηκα να συμμετέχω σε μια ερωτική πράξη που ήταν δήθεν ψεύτικη, με δόλο. Αυτή ήταν η στιγμή που έκανε το πρώτο του έγκλημά εναντίον μου και ουσιαστικά βιάστηκα μπροστά στην κάμερα.”

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ο Manson της έδωσε αυστηρές οδηγίες μετά το γύρισμα, προσπαθώντας να της επιβάλει την ιδέα ότι η συγκεκριμένη σκηνή ήταν “σπουδαία, ρομαντική στιγμή” και πως αυτό θε έπρεπε να πει αν ερωτούνταν από δημοσιογράφους. “Φοβόμουν να κάνω οτιδήποτε θα τάραζε τον Brian, με οποιονδήποτε τρόπο. Το βίντεο αυτό ήταν απλά η αρχή της βίας που ακολούθησε και κλιμακώθηκε στην διάρκεια της σχέσης μας.’

Τον Φεβρουάριο του 2021, η Wood βγήκε και μίλησε ανοιχτά για τον τρόπο με τον οποίο την αποπλάνησε ο Manson όταν ήταν έφηβη και ήταν “τρομακτικά” κακοποιητικός για τα υπόλοιπα χρόνια της σχέσης τους.

“Δεν θέλω αν ζω πια στον φόβο των αντίποινων, της συκοφαντίας ή του εκβιασμού.”

“Το όνομα του κακοποιητή μου είναι Brian Warner, γνωστού ως Marilyn Manson,” έγραψε στο Instagram. ‘Άρχισε να με αποπλανεί όταν ήμουν έφηβη και συνέχισε να με κακοποιεί φρικτά για χρόνια μετά. Μου έκανε πλύση εγκεφάλου και με έφτασε στην πλήρη υποταγή. Δεν θέλω πια να ζω στον φόβο των αντίποινων, της συκοφαντίας ή του εκβιασμού.”

Η Wood εξήγησε την απόφασή της να βγει και να μιλήσει, προσθέτοντας ότι επιθυμεί να “αποκαλύψει την δράση του επικίνδυνου αυτού ανθρώπου” και να “καταγγείλει όλες τις διαφορετικές βιομηχανίες που τον έχουν υποστηρίξει, με την ελπίδα να τον εμποδίσει να καταστρέψει και άλλες ζωές ακόμα.’ Στο τέλος της ανάρτησής της σημείωσε: “Στέκομαι δίπλα στα πολλά θύματα που δεν παραμείνουν στην σιωπή.”

Εκτός από την δική της ανάρτηση, έκανε repost διάφορων άλλων λογαριασμών που περιέγραφαν την κακοποίηση των γυναικών αυτών από τον Manson, συμπεριλαμβανομένων της φωτογράφου Ashley Walters και του μοντέλου Sarah McNeilly. Μοιράστηκε επίσης και διάφορα tweets του προηγούμενου βοηθού του Manson, Dan Cleary, που ισχυριζόταν ότι ο τραγουδιστής “έσπασε” την Wood “και την μετέτρεψε σε ένα άλλο άνθρωπο.”

Ενώ την πρώτη φορά που εμφανίστηκε η ίδια μπροστά στην House Judiciary Committee, για να υποστηρίξει τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ενόψει της ψήφισης ανάλογου νόμου, δεν είχε κατονομάσει τον κακοποιητή της, περιέγραψε όμως την διαδικασία της χειραγώγησης την οποία είχε υποστεί. “Ξεκίνησε αργά και κλιμακώθηκε με τον καιρό, περιλαμβάνοντας απειλές για την ζωή μου, τρομακτικό gaslighting και πλύση εγκεφάλου, ενώ ξυπνούσα δίπλα στον άντρα που ενώ ισχυριζόταν ότι με αγαπούσε, με βίαζε ενώ πίστευε ότι είμαι αναίσθητη. Το χειρότερο όλων ήταν τα διεστραμμένα τελετουργικά του όπου με έδενε από τα πόδια και τα χέρια, μου έκλεινε τα μάτια, ώστε να με βασανίζει ψυχικά και σωματικά ώσπου, όπως έλεγε, να του έχω αποδείξει την αγάπη μου.”

Ο ίδιος ο Manson αρνήθηκε τις κατηγορίες της ως αναληθείς με μια δήλωσή του, όμως η δισκογραφική του εταιρεία Loma Vista Recordings και το CAA talent agency στο οποίο ανήκε, διέκοψαν κάθε συνεργασία μαζί του.